TOPPMØTE: John McCain og Barack Obama hadde plassert seg på hver sin side av bordet da George W. Bush hadde innkalt presidentkandidatene til Det hvite hus for å diskutere den økonomiske krisen i landet, men det ble ingen løsning. Foto: AP Foto:

Demokratene: - McCain har skylda

(VG Nett)Demokratene langer ut mot John McCain etter at det ikke ble enighet om krisepakke-løsningen.

  • Ida Anna Haugen
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Det så lenge ut til at demokratene og republikanerne skulle bli enige om en økonomisk krisepakke.

Men da de to presidentkandidatene John McCain og Barack Obama ankom møtet i Det hvite hus, forsvant enigheten mellom de to politiske fløyene.

Les Anders Giævers blogg:Kjør debatt?

Kveldens planlagte debatt mellom John McCain og Barack Obama følger du LIVE på VG Nett!

- For dyrt

Republikanerne valgte å stoppe kriseløsningen fra President George W. Bush, fordi de mener at staten i for stor griper inn i økonomien. Mye tyder på at John McCain valgte å lytte til en gruppe republikanere anført av Eric Cantor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

INGEN LØSNING: Det lyktes ikke demokratene og republikanerne å bli enige om en kriseløsning for den amerikanske økonomien. Foto: Reuters

De mente Bush-administrasjonens foreslåtte krisepakke ble for dyr.
- Tanken er å flytte byrden av krisepakken fra skattebetalerne og over på Wall Street i stedet, sa Cantor til nyhetsbyrået AP.

Diskuter den amerikanske valgkampenHER!

- Som Nixon

At forhandlingene har brutt sammen har fått demokratene til å trekke historiske paralleller og de gir John McCain skylden for forhandlingsbruddet.

Les også:Professor: - Har ikke råd til at finanssystemet går over ende

- Det er som da Richard Nixon saboterte fredssamtalene med Vietnam i 1968, sa Barney Frank, demokratisk kongressmedlem fra Massachusetts og formann av Kongressens finanskomité til ABC News.

Debattusikkerhet

SISTE FORBEREDELSER: Det gjøres klar til debatten mellom Barack Obama og John McCain. Foto: Reuters

Ved midnatt var det fortsatt usikkert om fredagens debatt mellom John McCain og Barack Obama ville finne sted.

McCain har annonsert at han vil sette valgkampen på bero inntil man har funnet en politisk løsning på finansproblemene. Obama på sin side mener debatten bør finne sted.

Og han får støtte av det amerikanske folket. En meningsmåling fra CNN viste i går at 53 prosent av de spurte var enige med Obama om at debatten burde finne sted. 42 prosent støtter McCain.

- Det virker på meg som om McCain prøver å avlede oppmerksomheten fra sin egen, mislykkede valgkamp, sa majoritetslederen i Senatet, Harry Reid (D) i en pressemelding.

Les også:Bush: Framgang i arbeidet med finanskrisen

Optimistisk

KRITISK: Demokratenes Harry Reid, mener John McCain har forsøkt å få fokus vekk fra en mislykket valgkamp. Foto: EPA

Til tross for brudd i forhandlingene var Obama optimistisk og trodde på en rask løsning i løpet av fredag formiddag.

- Det må være en følelse av at det haster. Vi må klare å gjøre dette raskt, sa han til CNN.

Også McCain understreket at republikanerne forstår situasjonen USA er inne i.
- Vi er fullstendig klar over den krisen vi er inne i. Men noen har spørsmål som må besvares, når det er snakk om 700 milliarder dollar.

Les også:Obama og McCain møter Bush til krisesamtaler

Kriseløsningen George W. Bush har foreslått er på 700 milliarder dollar, med 250 milliarder tilgjengelig og en mulighet til å høyne med ytterligere 100 milliarder før Kongressen kobles inn.

USIKKERT: Til tross for at John McCain vil utsette debatten med Barack Obama forbereder arrangørene seg til arrangementet. Her er det Mario Hillars og Tyler Craft fra Universitetet i Mississippi som spiller henholdsvis barack Obama og Johm McCain. Foto: AP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder