Jordras i Colombia – vannmassene skylte inn mens de sov

Minst 193 mennesker er døde etter at det gikk flere jordras i Mocoa sørvest i Colombia.

  • Marit Grøtte

Det bekrefter landets president Juan Manuel Santos. Men dødstallene er foreløpig uklare – følge Reuters oppgir hæren i landet at 254 mennesker har mistet livet.

Røde Kors i Colombia sa tidligere i kveld til nyhetsbyrået AP at 220 personer er savnet og at 400 personer er skadd.

Guvernøren i Putumayo-provinsen sier til en lokal radiostasjon at hundrevis av familier fortsatt ikke er funnet, og at hele nabolag er savnet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Sky News melder at flere mennesker ble tatt av jordraset mens de sov.

Skredene, som gikk rundt midnatt lørdag, kom etter flere dager med kraftig regn. En elv flommet over og begravde flere hus i Putumayo-provinsen i gjørme. Provinsen ligger på grensen til Ecuador og Peru.

STORE ØDELEGGELSER: Flere hus er jevnet med jorden etter jordraset i Colombia. Bildet er frigitt av den colombianske hæren. Foto: EPA/COLOMBIAN ARMY HANDOUT NTB scanpix

Borgermesteren i Mocoa, Jose Antonio Castro, sier til en lokal radiostasjon at byen er «totalt isolert», uten både strøm og vann, ifølge BBC. Borgemesterens eget hus skal også ha blitt ødelagt i jordraset.

Det er omtrent 40.000 innbyggere i byen Mocoa. En av dem sier til AFP at ingen var forberedt på en slik katastrofe, og at innbyggerne ikke vet hva de skal gjøre nå. Flere av dem som har mistet husene sine har nå samlet seg i byens gater.

Nødhjelpsarbeidere og landets militære har ankommet regionen for å bidra til redningsarbeidet. Colombias president Juan Manuel Santos er ventet å besøke regionen lørdag.

MANGE DREPT OG SKADET: Soldater bærer bort en skadet person etter jordraset i Mocoa i Putumayo-provinsen i Colombia. Bildet er frigitt av den colombianske hæren. Foto: EPA/COLOMBIAN ARMY HANDOUT HANDOUT NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder