Elefant kastet stein – drepte jente (7)

En syv år gammel jente døde etter at en elefant kastet stein på henne i en marokkansk dyrepark.

  • Geir Molnes

Elefanten kastet steinen forbi gjerdet som skal beskytte de besøkende fra de ville dyrene, oppgir dyreparken Rabat Zoo i Marokko, ifølge BBC.

Jenta ble fraktet til sykehus etter den tragiske hendelsen, der hun døde etter noen timer, ifølge dyreparken.

I pressemeldingen skriver dyreparken at gjerdene holder internasjonal standard, og at denne typen ulykker er, «sjeldne», «uforutsigbare» og «uvanlige».

Les også: Dyrepasser drept av ulver i Sverige

Phyllis Lee, forskningsdirektør ved Amboseli Stiftelsen for elefanter, sier til BBC at det er svært uvanlig at elefanter kaster stein eller andre gjenstander målrettet.

– Det kan skje hvis elefanter er frustrerte eller kjeder seg. Jeg mener det er usannsynlig at elefanten prøvde å treffe jenta, men at den uttrykte generell frustrasjon. Du kan ikke vite hva dyr i fangenskap vil gjøre, sier hun.

Svenske Aftonbladet har også omtalt saken. De har snakket med dyreparkleder Jonas Wahlström som forteller at elefanter er det dyret som forårsaker flest dødsfall i dyrehager.

Har du lest? Kvinne drept av tiger i kinesisk safaripark

– Det skjer omtrent én gang i året at mennesker blir drept av elefanter i dyreparker. Ofte er det rene ulykkeshendelser, sier Wahlström til Aftonbladet.

Han tror ikke elefanten kastet steinen fordi den følte seg innesperret.

– Elefanter kaster ikke saker av ondskap, men fordi de synes det er gøy. Dette var trolig en elefant som ville leke, og så fikk det et tragisk utfall, sier han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder