VERDENS ELDSTE MOR: Adriana Iliescu, en pensjonert universitetslærer, fødte i dag en liten jente. Den 67 år gamle kvinnen er verdens eldste mor. Her blir hun intervjuet syv måneder ut i svangerskapet. Foto: AFP

Verdens eldste mor (66)

(VG Nett) En 66-år gammel kvinne fra Romania fødte i dag en liten jente, etter ni år med legebehandling.

Tiril Amundsen Skarstein
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Adrian Iliescu (66) hadde avfunnet seg med at hun kom til å forbli barnløs, da hun oppdaget at hun var blitt gravid. Med tvillinger!

- Det var den lykkeligste dagen i mitt liv, har hun uttalt til Sky News.

I dag fødte Adrian en liten jente. Hun ble tatt med keisersnitt ved et sykehus i Bucuresti, etter at den minste av de to tvillingene døde i kvinnens livmor, opplyser sykehuset, ifølge AP.

Jenta kom til verden mer enn seks uker før terminen. Hun veier ikke mer enn 1450 gram, mindre enn halvparten av det som er vanlig vekt for en nyfødt. Jenta, som ennå ikke har fått noe navn, ligger nå på intensivavdelingen på sykehuset, men puster selv.

-Et nytt liv

Kvinnen, som var kunstig befruktet, er verdens eldste registrerte mor, forteller leger ved Giulesti Maternity-sykehuset i den rumenske hovedstaden Bucuresti, ifølge AP.

- Den 66-år gamle moren forteller at hun har fått et nytt liv, bekjentgjorde en talsmann for sykehuset.

Nye lover

En ny lov om fruktbarhetsbehandling vil tre i kraft i Romania i januar 2007, samtidig som landet håper å bli tatt opp som nytt EU-medlem.
Denne loven vill legge restriksjoner på slik behandling av eldre kvinner, skriver AP.

I 1997 ble den da 60 år gamle Liz Buttle Storbritannias eldste mor, etter å ha løyet på alderen for å få slik fruktbarhetsbehandling.

Indiske Satyabhama Mahapatra innehadde frem til i dag rekorden: Hun fødte i fjor, 65 år gammel, en liten gutt. Kvinnen ble gravid ved hjelp av et egg fra sin 26-årige niese.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder