EPSTEIN-VENN: Prins Andrew har fortalt om sitt nære vennskap med Jeffrey Epstein frem til 2010. Dette er fra intervjuet prinsen gjorde med BBC i desember. Foto: WENN

Epstein-saken: FBI vil avhøre prins Andrew

Amerikansk påtalemyndighet og FBI har bedt om å få avhøre prins Andrew om overgrepsdømte Jeffrey Epstein, men prinsen har så langt ikke svart.

  • Martha C. S. Holmes
  • NTB

Det sier statsadvokaten på Manhattan til New York Times.

Jeffrey Epstein ble funnet død i en fengselscelle i New York i august. Han var anklaget for å ha drevet menneskehandel med mindreårige jenter.

En amerikansk kvinne har stått fram og hevdet at Epstein betalte henne for å ha sex med prins Andrew da hun var 17 år. Det har prins Andrew avvist, blant annet i et mye omtalt BBC-intervju i desember.

Den britiske prinsen har tidligere sagt at han er «villig til å bistå» FBI og politiet med deres etterforskning av Epstein-saken, om det skulle være ønskelig.

Men ifølge Geoffrey Berman, statsadvokaten på Manhattan, har ikke dette skjedd enda.

Han sier ifølge Sky News at det sørlige distriktet i New York og FBI har kontaktet prins Andrews advokater og bedt om å få avhøre prins Andrew.

– Til dags dato har prins Andrew bidratt med null samarbeid, fortsetter han.

Han påpeker også at prins Andrew tidligere sa i en pressemelding, at han var villig til å bistå politiet og FBI med etterforskningen.

Prince Andrew har stått i en storm etter at han i et intervju fortalte om sitt nære vennskap frem til 2010 med den overgrepsdømte milliardæren og nettverkbyggeren.

Prins Andrew er den høye beskytter av 189 veldedige organisasjoner og stiftelser, skoler og universiteter, golfklubber og andre virksomheter i Storbritannia og samveldelandene.

Han er grunnlegger av Pitch@Palace, som kopler oppstartselskaper og entreprenører med ledere i etablerte virksomheter, mentorer og mulige forretningspartnere.

En rekke sponsorer har trukket sin millionstøtte til prosjekter som frontes av prins Andrew og og tatt avstand fra hans uttalelser om Epstein-saken.

I november trakk han seg fra offisielle oppdrag i overskuelig fremtid.

Prins Andrew svarer på sexanklageneKan ikke huske å ha møtt kvinnen

Kontakt med Mette-Marit

Også i det norske kongehuset har det vært kontakt med Jeffrey Epstein: Kronprinsesse Mette-Marit møtte ham ved flere anledninger mellom 2011 og 2013, ifølge Dagens Næringsliv. Slottet har bekreftet møtene
Kronprinsessen har beklaget at hun ikke undersøkte Epsteins fortid nærmere. Slottet sier han ikke har blitt invitert til Norge, eller besøkt noen kongelige eiendommer.

Celina Midelfart var også en av dem som reiste mye med Jeffrey Epstein, men det var på 1999-tallet før han ble dømt for overgrep.

Flere artikler

  1. Fbi vil avhøre prins andrew

  2. DN: Kronprinsessen møtte overgrepsdømte Jeffrey Epstein i hans hjem

  3. Virginia Roberts Giuffre: – Dette er ikke bare en snuskete sexhistorie

  4. Pluss content

    Dette er Epstein-saken: Ofrene, medhjelperne, skandalene

  5. Kokkvold om Mette-Marits møter med Epstein: – Håper saken er en lærepenge

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder