ÅRETS «PERSON OF THE YEAR»: Det amerikanske magasinet har kåret de mange tusen kvinnene bak #MeToo-bevegelsen til årets «Person of the year». Foto: SKJERMDUMP: Time Magazine

#Metoo-kampanjen er kåret til «Årets person» i Time Magazine

Årets «Person of the year» i Time Magazine er alle de som har stått opp og fortalt om sine erfaringer med trakassering og seksuelle overgrep. Magasinet kaller dem bare «The Silence Breakers» – de som brøt stillheten.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det melder Time Magazine på sine egne sider onsdag ettermiddag. Her heter det:

– De som har stått opp og fortalt om seksuelle overgrep og trakassering, kommer fra alle raser, alle inntektsgrupper, yrkesgrupper og praktisk talt alle verdenshjørner. Deres kollektive sinne, har resultert i umiddelbare og sjokkerende resultater.

Les også: Den norske stillhetskulturen #metoo

– Nettopp det at det ikke er en enkelt person som er årets «Person of the year», men en bevegelse er noe av det som har gjort denne endringen så kraftfull, skriver Time Magazine videre i sin begrunnelse.

Time påpeker også at dersom stillheten rundt seksuell trakassering og seksuelle overgrep bare hadde blitt brutt av en enkelt person, ville det vært lett å ingnorere. Men sammen har de mange som har turt å stå opp og bryte stillheten, skapt en bevegelse som formet 2017 og som ikke viser tegn til å stoppe der.

Les også: Dette er kvinnene som anklager Weinstein

De mange historiene om seksuell sjikane, trakasseringer og overgrep har kommet fram i kjølvannet av anklagene og avsløringene om den mektige amerikanske filmprodusenten Harvey Weinstein, var med på å starte det hele.

Det førte til #metoo-kampanjen på sosiale medier som igjen har bidratt til at millioner av kvinner, men også flere menn, verden over har fortalt om hva de har blitt utsatt for av alt fra uønskede seksuelle tilnærmelser og trakasseringer til voldtekt og andre former for seksuelle overgrep.

Les også: #metoo-kampanjen skaper sjokkbølger i Medie-Sverige

– Emneknaggen #metoo har fungert som en paraply for solidaritet for millioner av mennesker som har stått fram med sine historier. Det er en del av historien, men ikke den hele, skriver Time videre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder