Fire av ti britiske muslimer støtter bin Laden

London (NTB-AFP): Fire av ti britiske muslimer mener Osama bin Laden hadde rett til å angripe USA, mens hele 96 prosent mener at bombingen av Afghanistan må stanse, melder Sunday Times.

  • NTB

Artikkelen er over 18 år gammel

To millioner muslimer bor i Storbritannia, og meningsmålingen som er gjort for avisen viser at 40 prosent av dem mener at de britiske muslimene som vil, har rett til å slåss for Taliban. Tre britiske muslimer som reiste til Afghanistan for å kjempe, har falt i amerikanske bombeangrep.

Videre sier 73 prosent at det er galt av statsminister Tony Blair å støtte den amerikansk-ledede luftkrigen, mens 68 prosent ville velge sin muslimske tro framfor sin britiske lojalitet om de ble tvunget til å velge.

Tallene vil ventelig uroe britiske politikere, som har gjentatt gang etter gang at krigen mot terrorismen som USA og de allierte iverksatte etter terrorangrepene i USA, ikke er en krig mot islam.

Meningsmålingen er den første omfattende målingen som er gjort blant britiske muslimer siden krigen i Afghanistan ble innledet 7. oktober.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder