Amerikansk militære hevder å ha drept IS-medlemmer som planla terror i Sverige

Seks sentrale IS-medlemmer, hvorav fire skal ha planlagt terror i Sverige, er drept siden 24. april, ifølge amerikansk militære.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

De seks var involvert i planlegging av angrep mot Saudi-Arabia, USA og Sverige, skriver det amerikanske militæret i en pressemelding.

Blant dem er en belgisk fremmedkriger, som ifølge pressemeldingen kom til Syria for å planlegge angrep mot amerikanske interesser. Han skal ha blitt drept i et luftangrep 2. juni.

les også

– Vi lovet hverandre «aldri mer 22. juli». Hvem har ansvar for at løftet blir holdt?

Fire andre hevdes å ha deltatt i en terrorcelle som planla angrep i Sverige. Én ble ifølge amerikansk militære drept i luftangrep 12. juni, to skal ha blitt drept 24. juni og den fjerde oppgis å ha blitt drept 26. juni.

Den siste av de seks skal ha planlagt angrep i Saudi-Arabia. Han skal ha blitt drept 24. april.

Amerikansk militære opplyser ikke hvor de seks ble drept. Pressemeldingen er skrevet av Operation Inherent Resolve, den amerikanske betegnelsen på militæroperasjonen mot IS i Syria og Irak.

Minst 20 bekreftet drept

IS har lidd store tap i Midtøsten, men blir fortsatt sett på som en sikkerhetstrussel. Det har blitt gjort mange forsøk på å spore opp og ta IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi uten å lykkes.

Ifølge PST skal mellom 90 og 100 personer har reist til Syria fra Norge og kan knyttes til IS og andre terrororganisasjoner. Minst 20 er bekreftet drept og rundt 40 skal ha blitt returnert. I tillegg er det rundt 40 personer med usikker status som kan befinne seg i områdene rundt Syria og Irak.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder