STØTTEERKLÆRING: President Donald Trump roste Brett Kavanaughs forklaring i Senatet. Foto: AP

Trump fornøyd med Kavanaughs forsvarstale

USAs president Donald Trump kom med støtteerklæring til Brett Kavanaugh etter den eksplosive høring i Senatet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Dommer Kavanaugh viste USA nøyaktig hvorfor jeg nominerte ham. Hans vitneforklaring var sterk, ærlig og slagkraftig. Demokratenes søk- og ødeleggelsesstrategi er skammelig, og denne prosessen har vært en farse, skriver presidenten på Twitter.

Han legger til at alt har vært gjort i et forsøk på å forsinke, forhindre og motarbeide nominasjonen av Kavanaugh.

– Senatet må stemme, avslutter Trump.

Til CNN forteller en talsperson for Det hvite hus at Trump nå er selvsikker på Kavanaughs vegne.

– President Trump er veldig fornøyd med Brett Kavanaughs berettigede indignasjon over den personlige ødeleggelsen av hans gode navn og familie, sier vedkommende.

Både Kavanaugh og psykologiprofessoren Christine Blasey Ford forklarte seg under den rundt ti timers lange høringen torsdag. Bakgrunnen er at Ford har anklaget Kavanaugh for overgrep på 1980-tallet da hun var 15 år og han 17 år.

les også

Brett Kavanaugh til frontalangrep: Hevder seg utsatt for svertekampanje

Kavanaugh har hele tiden hevdet sin uskyld, til tross for at han sier at han ikke tviler på at Christine Blasey Ford ble overfalt, men mener noen andre står bak.

To andre kvinner har stått fram og anklaget høyesterettsdommer-kandidaten for overgrep på 80-tallet. Ingen av forholdene er etterforsket av politiet.

Flere har reagert sterkt på at Trump har trukket anklagen til Ford i sterk tvil, og har blant annet skrevet på Twitter at dersom angrepet var så ille som hun påstår, ville det foreligget en anmeldelse umiddelbart.

Det har ført til emneknaggen «WhyIDidntReport (hvorfor jeg ikke anmeldte, journ. anm.), hvor flere overgrepsofre forteller om sine erfaringer og hvorfor det er vanskelig å anmelde.

Blant annet har kvinnen som startet #metoo-kampanjen, Alyssa Milano, benyttet seg av emneknaggen:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder