Kerry-tilhengere gir opp

COPLEY SQUARE (VG Nett) Mange skuffede John Kerry-tilhengere gir opp drømmen om demokratisk president, og i et mistrøstig regn forlater de valgvaken i Kerrys hjemby, Boston.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

TV-stasjonene Fox og NBC meldte at president George W. Bush vinner den viktige vippestaten Ohio, noe som levner få sjanser for Kerry til å ta presidentvervet.

En av de som fulgte valgvaken, Linda Gergin, er svært skuffet.

- Nå er alt bare trist. Jeg visste at det skulle bli tett løp, men trodde vil skulle klare det etter seiern i Pennsylvania, sier Gergin til VG Nett.

Det brøt ut ellevill jubel på valgvaken da det ble klart at Kerry hadde tatt den viktige delstaten Pennsylvania med 20 valgmenn. Men så begynte det å gå trått for Kerry.

Nekter å gi seg

Lederen for Kerrys valgkamp, Mary Beth Cahill, nekter imidlertid å medgi at slaget er tapt:

- Opptellingen i Ohio er ennå i ikke ferdig. Det er over 200 000 stemmer igjen å telle. Vi tror at når de er talt opp vil Kerry ta Ohio, sier Cahill ved syv-tiden.

Tidligere i kveld amerikansk tid, var stemningen høy på Kerrys valgvake ved Boston bibliotek. Tross regnvær, hadde godt over 30.000 mennesker samlet seg rundt Copley Square og området rundt.

Da valgresultatene fra svingstaten Pennsylvania kom inn, ble det full jubel i den enorme menneskemengden. Så gikk Florida til Bush, og det ble klart at alt stod på Ohio.

Kerry skulle etter planen tale til tilhengerne kort tid etter at stemmelokalene stengte, men de fleste av hans tilhengere hadde gått hjem før senatoren kom ut på scenen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder