- Så ut som alt skulle falle

(VG Nett) Norsk-pakistanske Osnen Khan (15) opplevde det kraftige jordskjelvet på nært hold.

Camilla Ryste
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

FLERE SKADD: En pakistansk mann bærer en jente, som ble skadet da en vegg på skolen hennes raste ned i jordskjelvet i dag. Foto: AFP

Oslo-gutten har bodd i Kharian i ett år, midt mellom Islamabad og Lahore. Området er også kjent som «Little Norway», fordi det er her de fleste norsk-pakistanerne kommer fra. Mange nordmenn har også feriehus i området.

Ifølge den norske ambassadøren i Pakistan, Janis Bjørn Kanavin, er mange pårørende hjemme i Norge bekymret.

Han forteller at Kharian-området skal være relativt uberørt av jordskjelvet.

Det er først og fremst i fjellområdene i nord, på grensen til India, skjelvet har skapt store ødeleggelser. Ifølge nyhetsbyrået AFP er mer enn 1000 mennesker bekreftet omkommet.

Etterskjelv

Også hovedstaden Islamabad er rammet. En norsk kvinne er savnet etter at en 12 etasjers boligblokk raste sammen.

Selv om Kharian-området har sluppet unna store skader, merket befolknigen skjelvet godt. Osnen Khan forteller at mange løp ut på gaten da jordskjelvet rammet ved 9-tiden i morges.

- De var opptatt av å komme seg til åpne områder, der bygningene ikke kunne ramle, forteller han. Khan har også kjent de kraftige etterskjelvene utover dagen i dag.

Kharian hvor han befinner seg er et militært område. Oslo-gutten forteller at personell fra militæret har jobbet på spreng hele dagen med å hjelpe jordskjelvofrene.

Ifølge de siste offisielle meldingene er 500 bekreftet døde i Pakistan og 1700 skadet i nord-vest Pakistan. Myndighetene i India melder om 1990 omkomne.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder