ÅSTED: Ved dette distribusjonssenteret i Schertz utenfor Austin gikk det av en pakkebombe natt til tirdag. Foto: SCOTT OLSON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Trump om pakkebombene i Austin: - Syke folk står bak

Fem pakkebomber har gått av i Texas. En av politiets teorier er at det dreier seg om en seriebomber.

Publisert:

– Dette er åpenbart et veldig, veldig sykt individ, eller kanskje individer. Dette er syke folk og vi skal til bunns i dette, sier USAs president Donald Trump, ifølge Reuters.

Myndighetene i delstaten Texas har gjennom mediene bedt om at den eller de som sender pakkene med eksplosivene klargjør motivet for angrepene sine.

I tillegg er det utlovet en dusør på 115.000 dollar, som tilsvarer 890.000 kroner, til den som kan komme med informasjon som fører til at den eller de som står bak blir pågrepet.

– Vi er innstilt på å sørge for at gjerningspersonene bak disse fryktelige handlingene blir stilt til ansvar. Så langt ser vi ingen kobling til terrorisme, opplyser pressetalskvinne for Det hvite hus, Sarah Sanders.

Ny pakkebombe natt til tirsdag

Nok en pakke eksploderte i nærheten av Austin natt til tirsdag – den femte i rekken de siste 18 dagene. Denne gangen skjedde det på et samlebånd i et FedEx postmottak. Politiet mistenker at eksplosjonene kan knyttes til hverandre, skriver Reuters.

– Vi tror at alle disse hendelsene kan knyttes sammen. Det sier vi på bakgrunn av spesifikasjonene til disse innretningene, sier fungerende politisjef i Austin, Brian Manley.

De fire første anretningene var svært likt satt sammen, noe som peker i retning av at det er samme person som står bak. Det er ikke klart om den siste anretningen ligner de andre. Om den skulle knyttes til de fire andre, betyr det at gjerningspersonen eller personene har endret metode, skriver CNN.

les også

Politiet advarer om mulig seriebomber etter eksplosjoner i Austin

Ifølge nyhetsbyrået AP er en ansatt på FedEx’ distribusjonssenter skadet, men skadene er ikke livstruende.

Sky News skriver at pakken inneholdt spiker og granatsplinter.

En annen pakke fra samme avsender er overlevert til politiet.

les også

To menn alvorlig skadet i eksplosjon i Texas

JAKTER SERIEBOMBER: FBI-agenter på stedet etter eksplosjonen i Austin i Texas sent søndag. Foto: Sergio Flores / Reuters

les også

Tre pakkebomber i Austin: – Jeg passer ekstra nøye på hvem som er avsender

– Gjerningspersonen har god kjennskap til bomber

I byen Austin, som ligger rundt ti mil nord for Schertz, har det gått av i alt fire pakkebombeangrep.

To mørkhudede menn på henholdsvis 17 og 39 år ble drept i de to første angrepene. I det tredje angrepet ble en 75 år gammel latinamerikansk kvinne alvorlig skadet. Alle de tre angrepene skjedde øst i byen, der det bor mange afro- og latinamerikanere.

I de første tre hendelsene ble bombene plassert utenfor boliger i Austin på nattestid.

Den siste bomben i Austin gikk av søndag kveld lokal tid. Eksplosjonen ble tilsynelatende trigget av en snubletråd, noe som gjør at politiet mistenker at gjerningspersonen har god kjennskap til hvordan bomber lages.

I denne hendelsen ble to hvite menn tidlig i 20-årene skadet. Politiet sa mandag at de mistenker at samme gjerningsperson står bak alle de fire eksplosjonene.

les også

Politiet jakter mystisk brevbomber i Texas

Tilfeldig offer

– Det vi har sett nå, er en markant endring fra det som så ut til å ha vært tre veldig målrettede angrep, til det som skjedde i går, et angrep som hadde rammet et tilfeldig offer som tilfeldigvis gikk forbi, sa Austins midlertidige politisjef Brian Manley ifølge Washington Post mandag.

Ifølge Sky News er mer enn 500 FBI-agenter satt inn i etterforskningen av saken. Før eksplosjonen tirsdag opplyste politiet at bombeangrepene kan dreie seg om hatytringer.

(Kilde: VG/NTB)

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder