EVAKUERT: Musikkfestivalen Rock am Ring, i Nürburgring, Tyskland, har blitt evakuert på grunn av en terrortrussel, opplyser festivalen på sosiale medier. Foto: NTB Sxanpix

Tysk musikkfestival avbrutt av terror-alarm

Musikkfestivalen Rock am Ring i Nürburg i Tyskland er avbrutt som følge av en terrortrussel. To personer skal være arrestert.

  • Hilde Sandvær
  • Oda Leraan Skjetne
  • Nora Evensmo Hvistendahl

Artikkelen er over to år gammel

Dette melder festivalen selv på Facebook:

«Grunnet en terrortrussel har politiet rådet oss om å avbryte festivalen. Vi ber alle besøkende om å gå fra festivalen og campingen rolig og kontrollert», skriver festivalen.

Også DPA melder at tysk politi melder at politiet har bedt om evakuering av festivalen i Nuerburg på grunn av «terrortrussel».

Politiet sier til Die Welt at det nå pågår en intens etterforskning. bakgrunnen for avgjørelsen er konkret informasjon om et mulig terrorangrep.

Det er ikke kjent hva trusselen går ut på, men ifølge den tyske allmennkringkasteren ARD har politiet arrestert to mistenkte i forbindelse med terrotrusselen. Kringkasteren hevder de to skal ha hatt festivalpass som tilsa at de jobbet på Rock am Ring.

Én av de mistenkte skal ha tilknytning til en tredjeperson mistenkt for terror.

Saken fortsetter under videoen

Festivalen hadde økt sikkerheten i forkant på grunn av Manchester-angrepet, og hadde 1200 sikkerhetspersonell til stede, opplyser politiet i en pressemelding.

Festivalen skal etter planen pågå fra 2. til 4. juni. Hvorvidt festivalprogrammet fortsetter lørdag, er foreløpig ikke avklart, men festivalen skriver på deres facebook-side at de håper å kunne fortsette lørdag.

Rock am Ring er en stor musikkfestival som arrangeres på motorsportbanen Nürburgring ved Nürburg vest i Tyskland. Opp mot 90.000 mennesker er ventet å komme til festivalen i løpet av helgen, skriver NTB.

Blant annet skulle Rammstein og Bastille spille senere på kvelden.

Rock am Ring-festivalen ble i fjor truffet av lynet, som skadet mist 82 mennesker. Ledelsen bestemte seg da for å stenge festivalen etterpå, skriver danske Politiken.

Mer om

  1. Tyskland
  2. Festival

Flere artikler

  1. Festival i Barcelona evakueres etter brann

  2. Seks omkommet etter helikopterstyrt i Alta

  3. Avlyser festival etter anmeldelse

  4. Drap på 14 år gammel jente ryster Tyskland - asylsøker pågrepet i Irak

  5. Tidligere IS-slave måtte flykte igjen: – Gisseltageren fant meg i Tyskland

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder