Medlemmer av en kinesisk heiagjeng trener foran OL i Beijing. De kinesiske arrangørene gjør alt for at gigantarrangementet skal bli en suksess - blant annet skal tilreisende fra hele verden få sjansen til å møte Kinas tradisjonsrike og spennende kjøkkenkunst - men hundekjøtt vil ikke stå på menyen, fordi et slikt tilbud vil kunne krenke mange vestlige tilreisende. Foto: Reuters

Beijing tar hundekjøtt av menyen foran OL

Kinesiske myndigheter ber hoteller og restauranter i Beijing ta hundekjøtt av menyen før de olympiske sommerlekene i august. Vestlige besøkende skal skånes for slike tilbud, blir det sagt.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

I et direktiv fra mattilsynet i den kinesiske hovedstaden heter det at det bare kan gjøres unntak for tradisjonelle matretter som inneholder hundekjøtt og som spises av medisinske hensyn. Slike retter må være klart merket på menyene, heter det videre.

Beijing

IKKE VESTLIG KOST: En slakter parterer en hundeskrott i en bakgård i Beijing. Kinesiske myndigheter ber nå om at hoteller og restauranter i Beijing tar hundekjøtt av menyen før de olympiske sommerlekene i august. Slikt kjøtt regnes som en delikatesse av mange kinesere, mens folk fra vestlige land neppe kan tenke seg å spise denne typen mat, og derfor også skal slippe å se den på spiseseddelen. Foto: Reuters

har mer enn 40.000 restauranter, og 90 prosent av dem er i privat eie og drift. Enkelte av dem inneholder ingredienser de fleste vestlige besøkende nok vil betakke seg for - som for eksempel hundetestikler.

Sør-Korea forbød restauranter å servere hundekjøtt under de olympiske sommerlekene i Seoul i 1988. Årsaken var at slike serveringstilbud tidligere hadde vakt negative reaksjoner blant mange vestlige besøkende.

Beijing-besøkende som verken ønsker hundekjøtt eller annen tradisjonell kinesisk mat, har nok å velge mellom i den kinesiske hovedstaden. Det er ingen mangel på restauranter som tilbyr fransk og italiensk kjøkkenkunst eller amerikansk kjappmat.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder