FULLTREFFER: Et krater står igjen i landsbyen Beit Lahiya nord på Gazastripen etter et israelsk flyangrep mot det som hevdes å ha vært en Hamas-base. Foto: REUTERS

FULLTREFFER: Et krater står igjen i landsbyen Beit Lahiya nord på Gazastripen etter et israelsk flyangrep mot det som hevdes å ha vært en Hamas-base. Foto: REUTERS

Her traff den israelske raketten

(VG Nett) Palestinske sykehuskilder opplyser at 15 er skadet etter et israelsk flyangrep mot Gazastripen.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Israelske militærkilder sier til nyhetsbyrået AP at angrepet var rettet mot en Hamas-base nord på Gazastrtipen.

Angrepet kom etter at raketter ble avfyrt fra Gazastripen mot en israelsk kibbutz torsdag. Der ble en israeler drept og fem hardt skadet, ifølge det israelske nettstedet ynetnews.com.

En fire år gammel jente ble torsdag drept i et israelsk luftmotangrep mot Gazastripen.

Drepte Hamas-medlem

Fredag morgen ble et militant Hamas-medlem drept i et annet israelsk angrep på Gazastripen.

Hamas-medlemmet ble drept i skyting mellom væpnede palestinere og en israelsk panserenhet, opplyser kilder innen den palestinske redningstjenesten til nyhetsbyrået AFP.

Varsler større angrep

Israels statsminister Ehud Olmert varsler at et større angrep på Gazastripen kan være nær forestående.

- For øyeblikket svinger pendelen nærmere et militært angrep på Gaza enn noe annet, sa Olmert etter å ha landet på Ben Gurion-flyplassen utenfor Tel Aviv fredag.

Hensikten skal være å stoppe palestinske rakettangrep mot Israel.

Hundrevis drept

Det israelske militæret sa fredag at palestinerne har skutt mer enn 2300 raketter og granater over på Israel i løpet av det siste halvåret.

Minst 491 mennesker, nesten alle palestinere og for det meste militante fra Gaza, er blitt drept siden fredssamtalene mellom Israel og palestinerne startet opp igjen i november, ifølge nyhetsbyrået AFP.

NEDSLAGSSTED: En mann går forbi stedet der en rakett, avfyrt fra Gazastripen, slo ned i en fabrikk i kibbutzen Nir Oz torsdag og tok livet av en mann. Foto: REUTERS

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder