Dansk politi: - Kvinnen ble funnet fullt påkledd

KØBENHAVN (VG Nett) Den norske kvinnen (42) som ble funnet drept på hotellrommet sitt, var ikke avkledd da hun ble funnet. Det styrker politiets teori om at drapet ikke er seksuelt motivert.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Sent i går kveld sa sjef for kriminalavsnittet Ove Dahl til VG Nett at det foreløpig er ikke noe som tyder et seksuelt motiv.

Nå kan han bekrefte at flyvertinnen (42) fra Lunner i Oppland hadde klærne på da hun ved 11.15-tiden i går formiddag ble funnet av personale ved Radisson Blu-hotellet i Amager i København.

- Hun lå fullt påkledd da rengjøringspersonalet fant henne, sier Dahl til Ekstrabladet.

Har du opplysninger i denne saken?Kontakt VG Nett her

Etterforskningssjefen forteller at hun ble funnet ved siden av sengen.

Når dansk politi i dag starter dag to av etterforskningen er fortsatt en eller flere ukjente gjerningspersoner på frifot og de mangler et grunnleggende motiv. Det de imidlertid vet er at drapet er utført på en svært brutal måte.

- Gjerningsmannen har nærmest gått berserk mot kvinnen. Hun er slått ganske mange ganger i ansiktet og på overkroppen. Dette er utrolig voldsomt, sier han.

VGTV:- Hørte bankelyder og ett enkelt skrik

LES OGSÅ:Politiet: - Vi har noe i kikkerten

BESLAG: Kriminalteknikere bærer ut to store papirposer med bevismateriale fra hotellet hvor den norske kvinnen ble funnet drept. Foto: Endre Alsaker-Nøstdahl

Saumfarer overvåkningsbilder

I dag, onsdag, håper politiet å få flere svar som kan føre dem nærmere en løsning på drapsgåten. I løpet av dagen er den foreløpige obduksjonsrapporten ventet, samtidig som politietterforskere saumfarer overvåkningsbilder fra hotellet.

DREPT: Det var på dette Radisson Blu-hotellet i Amager i København at den norske kvinnen ble funnet drept på sitt hotellrom i 20. etasje. Foto: Marianne Vikås

VG Nett har vært på hotellet hvor drapet fant sted, og med tanke på det antallet overvåkningskameraer som er installert vil det omtrent være umulig for gjerningspersonen å ikke ha blitt festet på film. Det er blant annet flere kameraer som filmer rett på ansiktene som går inn og ut hovedinngangen, samtidig som alle heisene er utstyrt med det samme.

Politiet kunne i går ikke utelukke at de kan komme til å offentliggjøre bilder for å få tips, men understreker at dette er noe de kommer til å ta stilling til i dag.

LES OGSÅ:Polititeori: - Flyvertinnen ble et tilfeldig offer

Skulle videre til Beijing

Det var klokken 16.04 mandag ettermiddag at flyvertinnen fra SAS sjekket inn på hotellet. Hun gikk så på rommet og ble der frem til politiet mener at hun ble overrasket av sin egen drapsmann ved 20-tiden.

- Det er ikke registrert at kvinnen har gått ut av rommet siden hun kom. Hun har heller ikke fått roomservice. Vi tror at hun har hvilt seg, sier Ove Dahl til VG Nett.

Lunner-kvinnen kom fra Oslo tidligere på dagen og skulle etter planen fly videre til Beijing i Kina tirsdag kveld.

Grunnen til at politiet konsentrerer seg om hva som skjedde på hotellet ved 20-tiden er fordi det i dette tidsrommet ble av to uavhengige hotellgjester hørt bråk og romstrering fra 20. etasje hvor kvinnen bodde. Dette ble etterfulgt av et kort skrik før alt ble stille. Vitnene mener det hele var over på mellom fem til syv sekunder.

LES OGSÅ:Drept kvinne (42) etterlater seg to tenåringsbarn

Bar ut bevismateriale i natt

Men det var ingen av disse hotellgjestene som meldte ifra som skriket, og kvinnen ble derfor ikke funnet før formiddagen etterpå da rengjøringspersonalet skulle vaske rommet.

Etterforskere jobbet på hotellrommet til over midnatt og bar ved 00.15-tiden ut to store papirsekker med bevismateriale.

Det er foreløpig uklart hvorvidt politiet har funnet drapsvåpenet. I går ble det søkt med hund rundt hotellet trolig for å søke etter dette. Også rundt flere søppelcontainere er det politisperringer.

Ifølge Ove Dahl er det ingenting som tyder på at kvinnen er slått med en gjenstand som man normalt finner på et hotellrom. Dette kan bety at gjerningspersonen selv har hatt med seg våpenet.

LES OGSÅ:Presten: - Vanskelig å forstå for familien

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder