FLERE BOMBER: TV-bilder fra stasjonen SCTV viser glasskår på stedet der en av bombene gikk av. Foto: Scanpix/AFP/SCTV

Fire eksplosjoner på Bali

(VG Nett) Mange skal være drept i flere bombeeksplosjoner på Jimbara og Kuta Beach på Bali.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

VG TV: SE DE DRAMATISKE TV-BILDENE HER

Minst 22 personer skal være drept og flere skadet, ifølge BBCs korrespondent på Bali. I alt kan så mange som 30 personer være skadet eller drept, melder nyhetsbyrået AP.

- Folk løp for livet, utenlandske turister ble skadet. Jeg er så redd, sier den 24 år gamle Yosi til nyhetsbyrået Reuters.

SE BILDER HER

Ifølge den indonesiske radiostasjonen El Shinta inntraff det minst to eksplosjoner på Jimbara-stranden og Kuta, men det kan dreie seg om i alt fire eksplosjoner.

Eksplosjonene skal ha funnet sted nær Four Seasons Hotel.

«Vi er i Bali nå på studiesenteret med Go Study, alle 42 har det bra,» skriver den norske studenten Mette Morseth i en epost til VG Nett. Hun skriver at ettersom eksplosjonene skjedde så tidlig som 20-tiden på kvelden lokal tid (14 norsk tid), er det stor sannsynlighet for at norske og andre turister ikke har gått ut ennå.

«Til vanlig på denne tiden ville mange av oss vært ute i Kuta på Bounty eller Embargo, men i kveld hadde vi ikke kommet oss ut fra hotellet enda der vi satt med noen øl og koste oss,» skriver hun.

Alle nettverk nede

Andre norske studenter melder til VG Nett at de har problemer med å få varslet sin familie om at de har det bra, fordi telefonlinjene er nede.

«Vi er på Bali nå. All nettverk er nede, så foreldre og bekjente får ikke vite at vi har det bra...Vi er fra GOstudy, og er 42 studenter. Hittil er iallfall 10 funnet døde, og det skal ha vært 5 bomber. Vaar reiseleder kjente 2 av bombene fra der hun bodde,»skriver Helene Birkeland i en epost til VG Nett.

Mange skadd Vitner sier til AP at flere ble sett blødende mens de tok seg vekk fra eksplosjonstedet. Norsk UD har ikke fått noen meldinger om skadde nordmenn.

Det er 200 norske studenter i området.

- Ifølge et norsk studiesenter på Bali skal det befinne seg 200 norske studenter i det rammede området, sier UDs vakthavende Odd Helge Ruud til VG Nett.

- Vi har fått meldinger om at det dreier seg om to eksplosjoner på stedene Cafe Manga og Kuta Square, sier han.

Norske Carina Saksvik sitter på et av studisenterene. - Det følges uvirkelig, sier hun til VG Nett.

Gateway College er et av selskapene som arrangerer kurs for norske studenter på Bali. Selskapet har 100 studenter som bor på Jimbaran. De hundre studentene er på et tre måneders kurs, og ankom Bali i begynnelsen av september.

- Studentene bor på et hotell i Jimbaran, og vi jobber nå for å kartlegge om noen av studentene våre er rammet av eksplosjonene, sier rektor Petter Sørum til VG Nett.

- De som er igjen på Bali samler vi nå på hotellet, og vår lokale senterleder regner med å få en fullstendig oversikt over dem i løpet av et par timer.

Studentene bor på hotellet Sari Segara og samles nå der for opptelling.

- Vi regner med snart å kunne bekrefte at alle våre er OK.

Fire eksplosjoner

I alt skal fire eksplosjoner ha inntruffet, tre på stranden og en i Kuta sentrum. Eksplosjonen i sentrum skjedde omtrent samtidig som de på stranden. Stranden er tett besøkt av vestlige turister og ligger tre mil unna Kuta.

For litt under tre år siden rammet en kraftig eksplosjon turistområdet i Kuta og drepte over 200 personer. 300 ble skadet i terroraksjonen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder