ØDELEGGELSER: Her skal det ha smalt en bombe. Mange skal være skadet i Tyrkias hovedstad Ankara. Foto: Reuters

Tre drept av antatt bombe i Tyrkias hovedstad

Politiet skal ha pågrepet en kvinne

(VG Nett) Tre mennesker skal være drept og 15 skadet etter en antatt bombeeksplosjon i Ankara.

  • Arild Færaas
  • Mats Bleikelia
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Etter mye forvirring om skadeomfanget, bekrefter nå Tyrkias innenriksminister Idris Naim Sahin at eksplosjonen i morges krevde tre menneskeliv, skriver nyhetsbyrået AP.

Tyrkiske myndigheter sier det mest sannsynlig er snakk om et terrorangrep i form av en bilbombe.

- Eksplosjonen skjedde på et sted der det er stor tetthet av biler og mennesker. Det kan se ut som om hensikten var å volde så mye skade som mulig, sier Naim Sahin.

De tre drepte skal ha oppholdt seg i en bygning like i nærheten av der bomben gikk av.

VGTV: Her skal bomben ha gått av i Ankara

Ifølge CNN Türk skal det være en bombe på en minibuss som var årsak til eksplosjonen, som skjedde i Kizilay-området nært sentrum. En kvinne skal også være pågrepet etter hendelsen. Nyhetsbyrået AP har snakket med den lokale ordføreren som forteller at et øyenvitne skal ha sett noen kaste en brennende gassbeholder på biler.

Vet du noe om dette eller er du i Ankara? Kontakt VG Netts journalister her

- Dersom det stemmer, kan det ha ført til at bensintanken til bilene eksploderte, sier ordføreren.

CNN Türk viste tidligere bilder av biler som sto i brann som følge av eksplosjonen. Disse brannene skal nå være slukket. Også flere bygninger i nærheten av eksplosjonen skal være skadet. Vinduer skal også være blåst ut av mange bygninger.

TV-stasjonen NTV forteller at skadede ble behandlet i skolegården på den andre siden av der eksplosjonen skjedde. Ingen av elevene på skolen skal ha blitt skadet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Tidligere har både venstreekstreme, kurdiske militante og islamister utført bombeangrep i tyrkiske byer. Men ingen har så langt tatt på seg ansvaret for dagens hendelse.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder