ORD-KRIG: Hillary Clinton og Donald Trump går løs på hverandre i sosiale medier. Foto: Jim Urquhart Reuters

Clinton og Trump i Twitter-krig

Hillary Clinton svarte enkelt og greit da Donald Trump nok en gang kritiserte henne via Twitter: «Slett kontoen din».

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Clintons freidige svar til den republikanske presidentkandidaten ble i løpet av kort tid en favoritt blant både eksperter og fans. Fire timer etter at «tweeten» ble publisert, var den retvitret over 250.000 ganger.

Den kontante meldingen, som ble skrevet av en ung medarbeider i Clintons valgkampteam, var et svar på Trumps siste bredside mot Demokratenes presidentkandidat. Clinton fikk offisielt støtte av president Barack Obama torsdag, og Trump lot ikke sjansen gå fra seg:

«Obama støttet akkurat skurken Hillary. Han vil ha fire år til med Obama – men det vil ingen andre», skrev milliardæren.

Les også: Clinton rett i strupen på Trump

Trumps Twitter-melding ble både likt og delt en rekke ganger, men det var først da Clinton svarte at det eksploderte i sosiale medier. Også fra hennes mange kritikere, blant andre republikanske politikere.

– Hillary Clinton, om noen vet hvordan man bruker slette-knappen, er det deg, skrev partileder Reince Priebus.

Også Trump fortsatte ordkrigen ved å minne Clinton om den pinlige saken der hun etterforskes for bruk av en privat epostserver i jobben som utenriksminister.

– Hvor lang tid tok det for staben din på 823 personer å komme på den? Og hvor er de 33.000 epostene du slettet?, kontret han.

Les også: Slik blir duellen mellom Clinton og Trump

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder