MASSIV AKSJON: Store politistyrker aksjonerte mot Saint Denis nord for Paris natt til onsdag. REUTERS/Benoit Tessier Foto: Benoit Tessier , Reuters

Terroristens mobil funnet utenfor Bataclan: «Vi er dratt. Vi fortsetter»

En mobiltelefon funnet utenfor konsertlokalet Bataclan skal ha ledet politiet til adressen i Saint-Denis hvor de aksjonerte onsdag morgen, melder franske medier.

Artikkelen er over fire år gammel

«Vi er dratt. Vi fortsetter».

Denne SMS-en skal ha blitt sendt fra en terroristenes mobil klokken 21.42 fredag kveld, like før det blodige angrepet på konsertlokalet Bataclan i Frankrikes hovedstad Paris. Det bekreftet statsadvokaten i Paris, Francois Molins, på en pressekonferanse onsdag kveld.

Tekstmeldingen ble først omtalt at det franske nettstedet Mediapart, som driver med undersøkende journalistikk.

SMS-en skal ha vært kryptert via en app på mobiltelefonen, som ble funnet i en søppelkasse utenfor Bataclan. Mobiltelefonen skal også inneholde et detaljert kart over konsertlokalet.

- Ledet politiet til aksjon

Ifølge Mediapart er den etterlatte mobiltelefon årsaken til at politiet onsdag aksjonerer mot en adresse i Alfortville i Saint-Denis. Det skal være ved hjelp av geolokasjoner av telefonen at politiet har sporet seg fram til den aktuelle leiligheten i Saint-Denis.

Også dette bekreftet Molins på pressekonferansen onsdag.

– Meldingen ble sendt klokken 21.42, like før angrepet på Bataclan, opplyste Molins.

VG-SPESIAL: Dette er ofrene

Ifølge Mediapart skal mobiltelefonen tilhøre en av terroristene som deltok i den blodige massakren under konserten til Eagles of Death Metal, men det er foreløpig uklart hvem av de tre selvmordsbomberne som eide den. Mobiltelefonen skal være viktige i etterforskningen - ikke bare for å kunne lokalisere de mistenkte terroristene, men også for å få klarhet i hvordan angrepene har blitt koordinert.

89 mennesker ble drept under dette angrepet, men 129 personer er bekreftet døde totalt i de seks koordinerte angrepene i forrige uke.

Kvinne sprengte seg selv

Store politistyrker gikk 04.30 natt til onsdag til massiv antiterroraksjon i byen Saint Denis. Minst to personer er drept i aksjonen. Til sammen skal åtte personer har blitt pågrepet i aksjonen, mens fire politimenn ble skadet. I tillegg ble politihunden Diesel drept.

Før angrepet: Kort tid senere var 89 av dem døde

Aksjonen kommer som følge av at fransk politi jakter to terrorister som er mistenkt for å ha deltatt i terrorangrepene i Paris fredag kveld. Salah Abdaslam (26) er en av dem, og han regnes som verdens mest etterlyste mann.

TV-kanalen iTele melder at «to eller tre» terrormistenkte er drept i aksjonen, hvor politiet var involvert i skuddveksling. I løpet av aksjonen skal politiet ha avfyrt over 5000 skudd.

VG-SPESIAL: Terrorangrepene i Paris: Angrepene og hendelsforløpet

En av de døde er en kvinne som sprengte seg selv i luften med et selvmordsbelte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder