Gravid kvinne ble reddet fra Bataclan – takker sin redningsmann

Den gravide kvinnen slang seg ut av vinduet på Bataclan for å unnslippe terroristene. Nå har hun endelig funnet mannen som hjalp henne i sikkerhet.

Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Fredag kveld, bare kort tid etter at Eagles of Death Metal hadde entret scenen på Bataclan, ble konserten stormet av tre svartkledde menn. Snart brøt panikken ut blant publikum, og livredde mennesker forsøkte å komme seg ut av lokalet. Noen av de som løp ut bakveien ble fanget opp av kameraet til en fransk journalist, som filmet det som skjedde fra leiligheten sin. «Hva er det som skjer?», ropte han ut i mørket – uten å få et eneste svar. Stor oversikt: Dette er ofrene etter Paris-terroren

«Hjelp meg, jeg er gravid!»

På journalistens opptak kan man skimte en kvinne som henger ut av et åpent vindu fra konsertlokalet. «Hjelp meg, jeg er gravid!», er det noen som skriker – og i ettertid skal det vise seg at dette er den gravide kvinnen.

Journalistens opptak viser at noen til slutt tar tak i kvinnens armer og haler henne tilbake til Bataclan, men vedkommendes identitet har ikke vært kjent. Frem til nå. Den gravide kvinnen, som ønsker å være anonym, har nemlig kommet i kontakt med sin redningsmann, skriver franske La Provence og Aftonbladet. Takket være sosiale medier fant hun frem til Sebastien. Nå fikk hun endelig takket ham for hjelpen.

– Det var to vinduer, og en kvinne hang ut av det ene. Hun ba folk under henne om å ta henne imot dersom hun skulle komme til å slippe taket. Nedenfor var det helt kaos, sier Sebastien til La Provence.

Broren til Paris-etterlyst: Foreldrene mine er i sjokk

Ble holdt som gissel

Selv kom han seg ut av bygget gjennom det andre vinduet, hvor han holdt seg fast i en ventilasjonsluke i flere minutter – mange meter over bakken. – Så ba den gravide kvinnen meg om å hjelpe henne inn, for hun orket ikke å holde seg fast lenger. Det var det jeg gjorde. Jeg vet ikke hvor hun ble av etterpå, sier Sebastien. Mens kvinnen kom seg i sikkerhet, klatret han selv ut av vinduet igjen. Snart ble han oppdaget av en av terroristene, som beordret ham til å komme inn i lokalet. – Jeg fikk beskjed om å legge meg ned på gulvet. Senere ble jeg og rundt 15 andre holdt som gisler, forteller Sebastien – som likevel slapp unna med livet i behold. Den gravide kvinnen er ikke den eneste som ble hjulpet av fremmede mennesker den skjebnesvangre kvelden: Lørdag publiserte 22 år gamle Isobel Bowdery fra Sør-Afrika et langt Facebook-innlegg hvor hun takket alle som trøstet og tok vare på henne mens terrorangrepet foregikk. «Dere får meg til å tenke at verden kan bli et bedre sted», skrev Bowdery.Les også: Kjærestepar ble drept på Bataclan

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder