FUNNET: Syv år gamle Julian Cadman kom vekk fra sin mor da en varebil kjørte inn i folkemengden på hovedgaten Las Ramblas i Barcelona torsdag ettermiddag. Nå er han funnet.
Foto: Privat.

FUNNET: Syv år gamle Julian Cadman kom vekk fra sin mor da en varebil kjørte inn i folkemengden på hovedgaten Las Ramblas i Barcelona torsdag ettermiddag. Nå er han funnet. Foto: Privat.

Usikkerhet rundt Julians (7) skjebne

Syv år gamle Julian Cadman forsvant i folkemengden under angrepet i Barcelona. Enkelte kilder hevder han er funnet i live på sykehuset, mens andre mener dette ikke er tilfelle.

Maria Knoph Vigsnæs
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Siste: Innenriksdepartementet i Catalonia skriver på Twitter at mange spør om informasjon om det australske barnet, men at de prioriterer å kommunisere til familiene om ofrene. I en annen tweet skriver de at det hverken har vært søk etter eller har vært funnet noe barn som har blitt borte under angrepet. Alle ofre og skadede har blitt funnet.

Daily Mail skriver at spansk politi og det britiske utenriksdepartementet uttaler at barnet ikke er gjort rede for.

The Guardian skriver at rapportene om at barnet er funnet, ikke stemmer, slik som de spanske avisene El Pais og El Mundo rapporterte tidligere i dag, og som VG siterte i denne artikkelen:

Syv år gamle Julian Cadman fra Australia har vært savnet av familien siden han forsvant i kaoset på La Rabla, torsdag. Nå er han funnet på sykehuset, melder den spanske avisen El Pais.

Funnet på sykehuset

«Mitt barnebarn, Julian Alessandro Cadman er savnet. Vær så snill og del dette,» skrev bestefaren Tony Cadman på Facebook fredag.

Nå bekrefter katalansk politi at syvåringen er skadet i angrepene og befinner seg på sykehus, skadeomfanget er foreløpig ukjent skriver El Mundo.

Familien har siden torsdag delt bilder av gutten i sosiale medier og oppfordret til hjelp for å finne ham. Faren Andrew Cadman skal ha vært i Sidney da angrepene skjedde og skal ha fløyet til Barcelona for å lete etter sønnen, skriver ABC News.

Ifølge El País sier politiet at de hele tiden har vært klar over hvor Julian har vært, og at far skal ha vært informert fra start av, noe åpenbart besteforeldre og slektninger ikke har fått informasjon om.

Forsvant i kaoset

Julian var på tur med moren til Barcelona for å feire et bryllup, men da de gikk nedover handlegaten La Rambla skal han ha kommet bort fra moren i kaoset som utspilte seg under angrepet torsdag ettermiddag.

Hans mor Yom Cadman blir behandlet på sykehus for skadene etter angrepet.

Politiet vil ikke gi ut mer informasjon om syvåringen ettersom han er mindreårig, opplyser de.

Les mer: Dette vet vi om terrorangrepene i Spania

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder