TILTALT: Lionel Messi er tiltalt i Spania for skatteunndragelse. Her under en kamp mellom Argentina og Bolivia i Cordoba i Argentina i forrige uke. Foto: Enrique Marcarian Reuters

Lekkede dokumenter viser Messis bruk av skatteparadis

Fotballstjernen Lionel Messis bruk av skatteparadiser omtales i den store mengden dokumenter som er lekket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Messi og faren Jorge er begge tiltalt i Spania for skatteunndragelse via selskaper i andre land. Gjennom offshore-selskaper i Belize og Uruguay skal de ha unndratt millioner av dollar i skatt, skriver occrp.org.

Gigantisk avsløring: Dette er Panama-papirene

I dokumentene som er lekket fra Mossack Fonseca går det fram at Messi også skal ha eid et selskap i Panama: Mega Star Enterprises.

I 2013 fikk Mossack Fonseca ansvaret for papirarbeidet til det Panama-registrerte selskapet. Ti dager senere ble Messi og faren bekreftet som eiere av Mega Star Enterprises, skriver Aftenposten.

De to ble siktet for skatteunndragelse dagen før Mossack Fonseca ifølge dokumentene overtok ansvaret for håndteringen av papirarbeidet i selskapet.

Les også: DNB etablerte selskap i skatteparadis for norske kunder

Også flere andre fotballstjerner knyttes til skatteparadiser i de lekkede dokumentene, ifølge Aftenposten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder