DRAMATISK: Hun ble møtt av et stort pressoppbud kort tid etter at hun hadde blitt evakuert fra skytedramaet i Saint-Denis onsdag. Foto: Helge Mikalesen ,

Flere drept i massiv politiaksjon i Paris: Nabo til VG: – Jeg var livreddd

SAINT-DENIS/OSLO (VG) Da politiet aksjonerte mot det som skal være hovedmannen bak Paris-terroren, lå hun musestille med sin lille sønn i etasjen under.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Siden terrorfredagen i den franske hovedstaden har det pågått en intens klappjakt på de resterende jihadistene som kan knyttes til blodbadet for fem dager siden.

Onsdag rykket tungt bevæpnet politi inn og havnet i en dramatisk skuddveksling med angriperne, som befant seg i tredje etasjen i forstaden Saint-Denis nord for Paris.

I etasjen under lå den niqab-kledde kvinnen – musestille.

– Jeg var livredd. Jeg visste ikke hva som skjedde, men jeg skjønte at det var noe alvorlig, sier kvinnen til VG.

Få oversikt: Dette er terroristene

Dramatiske minutter

Naboen forteller at hun våknet av kraftige smell ved 04-tiden. Lite visste kvinnen at hun og hennes lille sønn befant seg midt i den dramatiske antiterroraksjonen.

Alene og redd satt den lille familien musestille i én og en halvtime, før politiet kom dem til unnsetning. Men da dramaet tilsynelatende hadde begynt å roe seg, blusset det plutselig opp igjen.

Bakgrunnen for aksjonen var at fransk etterretning hadde sporet en tekstmelding som ble sendt til en av terroristene ved Le Bataclan, like før attentatet fredag, skriver Mediapart.

VGs reporter på stedet Harald Berg Sævereid forteller ved 09-tiden at politiet tilsynelatende begynte å løpe etter noen. De hevet våpnene, tok oppstilling og fortsatte i minst 20 minutter.

Tobarnsmamma: – Kom oss unna

I det VGs team vandrer gatelangs i Saint-Denis møter de en strigråtende og fortvilet tobarnsmamma.

FORTVILET: Saveta (40) våknet opp da skuddene haglet i det franske nabolaget onsdag. Foto: Helge Mikalsen ,

– Nå må terroren forsvinne, så vi kan få livene våre tilbake. Vi var heldige og kom oss unna, sier en gråtkvalt Saveta (40) til VG.

Ved siden av mamma står barna Florian (8) og Catharina (4) – de våknet begge til voldsom skuddveksling onsdag morgen.

40-åringen som til daglig jobber som sykepleier i Saint-Denis mistet også to av sine venner i konsertmassakren på Bataclan for fem dager siden. Onsdag fikk hun et nytt møte med terroren – i sitt eget nabolag.

– Det første jeg gjorde var å løpe inn på soverommet til barna mine, holde rundt dem og frakte dem til mitt rom.

Foto: ,

Jakter terror-bakmann

Situasjonen i Saint-Denis er uavklart, og det er kommet meldinger om at syv personer er pågrepet, ifølge AP.

Det bekreftes også at minst to personer ble drept i aksjonen.

To personer er bekreftet død av franske påtalemyndigheter, inkludert en kvinne som aktiverte sin bombevest og tok livet av seg selv.

Politiet hadde rundt klokken 9.30 tatt seg inn i leiligheten, men måtte trå varsomt fordi de fryktet at det kan være satt opp feller inne i den, melder BFM TV.

For å vurdere om det var trygt å gå inn, sendte politiet inn en hund i leiligheten – hunden ble drept.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder