758 MILLIONER GRUNNER TIL Å SI OPP: Mavis Wanczyk har til smør på brødet, selv om hun ikke har tenkt å jobbe noe mer. Foto: Josh Reynolds AP

Kvinne vant 6 milliarder i lotto

En 53 år gammel kvinne er alene om å ha vunnet toppgevinsten på 758,7 millioner dollar i Powerball-lotteriet i USA. – En ønskedrøm, sier hun.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Mavis Wanczyk kjøpte lottokupongen på en bensinstasjon i Chicopee i Massachusetts. Jackpoten, som tilsvarer nesten seks milliarder kroner, er den nest største lottogevinsten i USAs historie.

– Jeg hadde en ønskedrøm. Og så gikk den i oppfyllelse, sa en smilende Wanczyk på en pressekonferanse torsdag.

Ektepar vant førstepremien i lotto: For tredje gang!

– Det første jeg skal gjøre, er å bare sette meg ned og slappe av, sa hun. Wanczyk har jobbet 32 år på et medisinsk senter.

– Men jeg har ringt dem og sagt at jeg ikke kommer tilbake.

Flere har flaks! Saken fortsetter etter videoen

Beløpet forutsetter at den heldige vinneren går med på en utbetaling over 29 år. Dersom Wanczyk ønsker hele premiesummen utbetalt med én gang, må hun nøye seg med 443,3 millioner dollar – drøyt 3,5 milliarder kroner, minus skatter som vanligvis utgjør over 30 prosent av gevinsten.

Vant 45 millioner: Slik ble han blakk på tre år

Powerball spilles i 44 delstater, samt i Washington D.C, Puerto Rico og på De amerikanske jomfruøyene. Sjansen for å vinne jackpoten er én til 292,2 millioner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder