BLIR TROLIG UTVIST: Eks-torpedo Espen Lee (60) - her på vei til retten i Nicosia forrige uke - blir ifølge politiet kastet ut av Kypros fredag. Foto: Iakovos Hatzistavrou , AFP

Politiet: Lee sendes hjem fra Kypros fredag

Selv om saken mot Espen Lee (60) og de tre andre nordmennene på Kypros er henlagt, sitter de fortsatt fengslet mens politiet insisterer på å kaste dem ut av landet.

Rune Thomas Ege
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Fredag skal de settes på et fly og sendes hjem til Norge, ifølge det lokale politiet.

– Vi har nettopp fått bekreftet at de vil bli deportert i morgen. Vi jobber fortsatt med å finne en konkret reiserute, men deportasjonen vil skje fredag, sier Janus Petridis, talsmann for Kypros-politiet, til VG.

Torsdag ble det kjent at saken mot Lee og de to andre nordmennene – mistanke om at de planla å kidnappe datteren (3) for en norsk forretningsmann – blir henlagt fordi politiet ikke finner grunnlag for at de har gjort noe straffbart.

Siden har nordmennenes advokater jobbet med å få omgjort utvisningsvedtaket til en ren løslatelse.

– De har ikke gjort noe galt, da er det ingen grunn til at de ikke skal løslates, og selv velge om de skal forlate Kypros som frie menn, sa advokat Soteris Argyrou til VG i går.

- Avviser advokat-protester

Ifølge politiet blir ikke advokatenes protester tatt til følge.

– Statsadvokaten har besluttet at avgjørelsen blir stående. De vil bli deportert, sier Petridis.

Også Espen Lees lokale advokat bekrefter at nordmennene kan vende nesen hjemover.

– De skal hjem i morgen, sier han til VG.

- Skulle hente bil

BILEN: Parkert utenfor et leilighetskompleks i sentrum av Nicosia, fant VG i forrige uke bilen Espen Lee hevder han skulle til Kypros for å hente på vegne av en annen nordmann. Foto: Harald Henden , VG

Lee og de to andre nordmennene ble pågrepet mandag for en uke siden, mistenkt for å ha planlagt å bortføre den tre år gamle datteren til en norsk forretningsmann.

3-åringen var på Kypros etter at den greskkypriotiske barnemoren tok henne med tilbake dit i november.

Selv hevder de tre nordmennene at de var på Kypros for å hente forretningsmannens bil, en nyere Volvo XC70 som barnemoren hadde tilgang til.

SE BILDENE: Dette er bilen Espen Lee hevder de skulle hente

– Det er ganske surrealistisk, vi har ikke gjort noe galt. Vi ble bare tatt på grensen på vei inn i landet. Etter både norsk og kypriotisk lov har vi ikke gjort noe, vi er uskyldige, sa Lee til VG i retten forrige uke.

VG får bekreftet at det de siste dagene har kommet frem flere momenter som har svekket politiets sak mot nordmennene. Blant annet hadde nordmennene med seg nøkkelen til bilen da de ble arrestert.

I tillegg har politiet fått dokumenter som viser at transporten av bilen var planlagt allerede i januar, og var godkjent av den norske forretningsmannen.

Ute av sykehus

Espen Lee har de siste dagene vært innlagt til observasjon på et sykehus på middelhavsøya.

Nå er han tilbake i fengselet, til tross for at saken er henlagt.

– Jeg er veldig fornøyd med henleggelsen. Dette viser at sannheten har kommet frem, at vi kom til Kypros for å hente en bil, sa Espen Lee til VG gjennom sin advokat i går.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder