STAKKARS CHUNKY: Sånn så hunden Chunky ut etter å ha fått hjelpe av dyrevernets veterinærer. Chunky klamret seg til livet, sier RSPCA om chihuahuaen som ble så stygt mishandlet at britene raser. Foto: RSPCA ,

Krever strengere straffer for dyremishandling etter at hunden Chunky ble grovt mishandlet

Twitterkampanje for hunden Chunky i Storbritannia

Lille Chunky ble foret med dop, mishandlet, påtent og forlatt for å dø. Den lille chihuahuaen overlevde. Nå krever 300 000  rasende dyrevenner endringer i britiske dyrevernslover.

– Dette er den absolutt mest rystende sak jeg noen gang har håndtert. Han må ha lidd fryktelig og vil nok alltid være preget av mishandlingen, sier Caroline Doe fra det britiske dyrevernet RSPCA til den britiske avisen The Telegraph.

Chunkys historie har ført til at den britiske statsministeren David Cameron nå har fått mer enn 300.000 twitteroppfordringer til å endre dyrevernsloven.

Aksjonen ble startet for tre dager siden og rundet 300.000 støttespillere lørdag ettermiddag.

Den vesle hunden ble stjålet fra tvillingsøstrene Lisa-Marie og Bonnie-Lee Fittall i kystbyen Margate øst for London i slutten av februar. Det er først nå at historien er blitt kjent.

Mishandlet hunden i flere timer

RSPCA skriver på sine hjemmesider at Chunky ble funnet av en forbipasserende ved en søppelfylling to dager etter at narkotikapåvirkede ungdommer hadde gått løs på ham.

På sosiale medier skrøt de av hva de hadde gjort mot hunden som var under ett år da mishandlingen skjedde. Det førte til at de fire ungdommene ble avslørt.

Mishandlingen opprører voldsomt. Det som skjedde i domstolen etterpå opprører britiske dyrevenner ytterligere:

Fire unge gutter på 15–16 år har bekreftet at stjal den lille hunden. I fem-seks timer foret de Chunky med narkotika, satte fyr på pelsen i ansiktet hans ved å antenne gassen fra en sprayflaske og avsluttet med å brekke et av hundens bakbein og nakken hans, før de kastet ham fra seg og regnet med at han ville dø.

Les også: Her venter hunder på å bli slått i hjel

Mirakel

Slik gikk det ikke. Den halvdøde lille skapningen ble funnet av en forbipasserende. Hunden ble brakt til dyrevernet med bruddskader og brannskader over hele ansiktet.

I GOD FORM: Chunky er blitt behandlet av dyrevernet RSPCA og er trygt tilbake hos eierne. Foto: RSPCA ,

– Det er et mirakel at han overlevde. Jeg vil aldri glemme hvor redd og deprimert han var første gang jeg så ham. Skadene var så alvorlig at selv om veterinærene ga ham fantastisk behandling, klarte vi ikke å ta vekk all smerten med bedøvelse. Ifølge våre eksperter led han i seks dager før smertene avtok, skriver RSPCAs Caroline Doe i en Facebook-melding.

Alle de fire ungdommene har tilstått og er fratatt retten til å ha dyr de neste fem årene.

De ble fremstilt for en domstol som behandler saker mot tidligere ustraffede ungdommer som har tilstått det de er anklaget for.

Les også: Her er Norges første dyrepoliti

Mild straff

Den milde behandlingen av de fire ungdommene får dyrevenner i Storbritannia til å rase. Dyrevenner er det mange av. De krever rettferdighet for den lille hunden og mener de fire ungdommene har sluppet altfor lett unna.

Det var Louise Oldfield som har startet kampanjen for å endre dyrevernsloven. På RSPCAs Facebook-side skriver hun:

– Jeg skrev til retten. De svarte at siden de fire ungdommene tilsto mishandlingen, var den mindre alvorlig da den ble lagt fram for dommeren. Det er grunnen til at dommen ble så mild.

Louise Oldfields oppfordring er tatt videre i forskjellige sosiale medier. Hun krever saken gjenopptatt og strengere straff. På change.org hadde ved 21-tiden lørdag kveld mer enn 310 000 mennesker signert oppropet. På det britiske parlamentets side der britene kan løfte fram en sak de ønsker å ta opp, hadde 7100 signert lørdag kveld. Der kreves det 100 000 stemmer for at parlamentet skal vurdere debatt.

Dyrevennenes krav er at kriminalitet mot dyr ikke skal behandles mildere selv om det foreligger en tilståelse og at mishandling skal føre til forbud mot å eie dyr for alltid.

Les også: Dresserte hund med strøm – slipper bot

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder