MYGG: Zikaviruset som hovedsakelig spres via mygg ble først oppdaget i 1947 i en ape nær Victoriasjøen i Uganda, og er oppkalt etter Zikaskogen, ifølge Folkehelseinstituttet. Foto: Mattis Sandblad/VG

Ti nye tilfeller av zikavirus i Florida: Advarer gravide mot å reise

Det amerikanske smittevernsenteret CDC advarer gravide mot å reise til deler av Miami etter at ytterligere ti personer skal ha blitt smittet av zikavirus i Florida.

  • Caroline Isabell Ørvik

Artikkelen er over tre år gammel

Nyheten kommer få dager etter at de første tilfellene ble registrert i delstaten. Florida-guvernør Rick Scott opplyser at ytterligere ti personer trolig har blitt smittet av zikavirus i Florida i USA, ifølge Washington Post.

Scott sier at de ti trolig har blitt smittet av mygg, og at smittevernmyndighetene vil utstede et reiseråd som anbefaler kvinner som er gravide, eller ønsker å bli det, å unngå å reise til det rammede området, ifølge avisen.

Oppdaterte britiske helseråd

Det rammede området skal være et lite område like nord for sentrum i Miami. Fredag ble de første tilfellene av zikaviruset registrert i Florida.

– Vi fikk i dag vite at fire personer i vår stat sannsynligvis er smittet av zikavirus som følge av myggbitt, uttalte guvernøren fredag under en pressekonferanse.

Lørdag ble de britiske helserådene oppdatert. I helserådene fraråder Storbritannia gravide å reise til Florida, ifølge The Guardian.

Les også: Første barn i Europa født med zika-misdannelser

Zikaviruset har tidligere blitt omtalt som en global krise av Verdens helseorganisasjon. Flere millioner mennesker antas å være rammet av viruset.

Det er til dette området amerikanske smittevernsmyndigheter advarer gravide kvinner mot å reise. Det skal være snakk om Miami-Dade-County, som er et fylke sydøst i den amerikanske delstaten Florida. Foto: Google Maps

– Følger situasjonen nøye

Søndag skrev Folkehelseinstituttet (FHI) på sine nettsider at gravide og andre som reiser til Florida bør være ekstra nøye med å beskytte seg mot myggstikk.

FHI opplyser at slik situasjonen er i dag er det ikke grunnlag for å ta spesielle forholdsregler for reisende som kommer hjem etter opphold i Florida eller andre delstater i USA.

– Vi vurderer det fortløpende, men foreløpig endrer vi ikke reiserådene, sier overlege Tone Brun ved FHI til VG.

Folkehelseinstituttet fraråder dog gravide kvinner å reise til Brasil på grunn av økende forekomst av zikavirus.

Les også: Fem gravide i Norge har fått påvist zikavirus

Les også

Mer om

  1. Zikaviruset
  2. USA
  3. Reise

Flere artikler

  1. Zika-smitte i Florida: – Skremmende at det sprer seg så mye

  2. Storbritannia fraråder gravide å reise til Florida

  3. Zikaviruset sprer seg i Miami – nytt tilfelle oppdaget

  4. Zikasmitten i Miami: – Kommer det ut av kontroll vil turistene forsvinne

  5. Gravide Maria (40): – Blir litt paranoid

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder