- INGEN BEVIS: Egypts avsatte president Hosni Mubarak blir her rullet på en båte ut av rettslokalet i Kairo sist uke. Foto: Afp

- INGEN BEVIS: Egypts avsatte president Hosni Mubarak blir her rullet på en båte ut av rettslokalet i Kairo sist uke. Foto: Afp

Forsvarerne: - Ingen bevis mot Hosni Mubarak

Forsvarerne til Hosni Mubarak roste tirsdag hans lederskap og avviste at det finnes bevis for at han beordret sikkerhetsstyrkene til å skyte mot demonstranter.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Den tidligere presidenten er tiltalt for blant annet å ha gitt ordre om å skyte på demonstranter under revolusjonen i fjor.

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om dødsstraff ved henging. Seks andre ministre risikerer også dødsstraff.

Mubarak nekter for å ha gitt en slik ordre.

- Det finnes ingen bevis for at Mubarak ga ordre om å skyte mot demonstrantene, sa Farid al-Deeb, en av Mubaraks forsvarere, til retten tirsdag.

Les også: Hosni Mubarak fraktet i ambulanse til rettslokale

Deeb brukte rundt en time på å ramse opp Mubaraks bedrifter og beskrev ham som «en respektabel mann som verken er blodtørstig eller aggressiv».

- Han er en respektabel mann og ingen diktator. En mann som Mubarak kan ikke bli holdt ansvarlig for slike kriminelle handlinger han nå beskyldes for, sa Deeb.

83 år gamle Mubarak har dårlig helse og har hver dag under rettssaken blitt trillet inn i rettssalen på båre. Det ble han også tirsdag.

Advokatene hans har sagt at de trenger minst fem dager til å få lagt fram alle sine argumenter.

Mubarak har vært Egypst ubestridte leder i nesten 30 år. I alle år har han styrt som en kvasimilitær leder.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder