Her sparker TV-reporteren mot løpende flyktninger

Da flyktningene løp for å unnslippe politiet, møtte de motstand fra uventet hold.

Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Tirsdag ettermiddag oppsto det en kaotisk situasjon i Ungarn: Hundrevis av flyktninger tok seg gjennom politisperringene på grensen. Flyktningene var i utgangspunktet stasjonert i en mottaksleir i nærheten av grensebyen Röszke, og ifølge CNN hadde de lenge klaget over dårlige forhold på stedet.

Så du denne? Dansk avis: Mann spyttet på flyktninger
Flyktningstrømmen fikk raskt politiet etter seg, og en rekke journalister rykket ut for å dokumentere det hele. En av dem, en kvinnelig reporter fra en ungarsk TV-kanal, vakte oppsikt da hun så ut til å spenne bein på en løpende flyktning.

Forsker om Frp:- Flyktningsaken har ikke akkurat hjulpet dem

Sparket bein på far og datter

En videosnutt, filmet av en annen journalist på stedet, viser hvordan kvinnen strekker ut beinet idet en mann med et barn på armen løper forbi – slik at både han og barnet deiser i bakken.

Et annet klipp dokumenterer at kvinnen også sparker mot flyktningene mens hun filmer den kaotiske situasjonen. Et av sparkene hennes treffer en liten jente.

Les også: – Vi flyktet fra politiet i København. De sparket

Fikk sparken

Det tok ikke lang tid før filmsnuttene spredte seg i sosiale medier, og nå har den ungarske TV-kanalen tatt affære: I en uttalelse på Facebook beskriver de kvinnens oppførsel om uakseptabel, og annonserer at kvinnens arbeidsforhold er avsluttet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder