FORSVANT INN I ORKAN: Rederiet sier det er tungt å høre at letingen etter skipet El Faro avsluttes. Dette bildet ble publisert av rederiet i forbindelse med det tragiske forliset. Foto: - , Afp

Gir opp letingen etter savnet skip i
Bermuda-triangelet

Amerikanske myndigheter innstiller søket etter lasteskipet El Faro, som har vært savnet i over en uke. 33 personer om bord antas omkommet.

  • Eivind Lindkvist Johansen

Det at søket avsluttes, innebærer dermed at man ikke lenger har noe håp om å finne noen overlevende etter forliset, melder nyhetsbyrået AFP.

– I dag er 28 amerikanske familier – fra Florida til Maine – og fem polske familier – i sorg, sier president Barack Obama i en uttalelse.

Etter den syv dager lange leteaksjonen har man foreløpig bare funnet én omkommet. Vedkommende var iført en overlevelsesdrakt. Mannskaper fra kystvakten har også funnet flere redningsvester, konteinere og oljesøl i leteområdet.

Været i området som skipet forsvant i, beskrives som svært dårlig. Den amerikanske kystvakten mener skipet forsvant like ved senteret av orkanen Joaquin i Bermudatriangelet.

Total Maritime, rederiet som eier skipet, har tidligere fortalt at kapteinen planla å passere orkanen, men at en teknisk feil førte til at skipet hjelpeløst styrte rett inn i orkanen.

Husker du? Svenske savnet i Bermudatriangelet

Leter etter ulykkesårsaken

En talsmann for rederiet sier det er tungt å høre at leteaksjonen innstilles. De flytter nå fokuset over til å bistå de pårørende etter forliset.

– De var høyt elskede sønner, døtre, ektemenn og fedre. De var dedikterte ingeniører, teknikere og en kokk, sier Barack Obama.

Amerikanske myndigheter opplyser at de skal etterforske hva som gikk galt da skipet forsvant, men sier samtidig at undersøkelsene kan ta flere måneder.

Sett denne? Ville seile gjennom Bermuda i boble - gikk ikke som planlagt

«Dødens triangel»

Havområdet som skipet skal ha forsvunnet i, det beryktede Bermudatriangelet, er kjent for den uvanlige mengden med historier om skip som har forlist eller fly som har styrtet der.

Det er også grunnen til at området har fått kallenavnet «Dødens triangel».

De mange forsvinningene har ført til utallige spekulasjoner om alt fra spøkelser, romvesener og underjordiske krefter.

En mer logisk forklaring på det høye antallet av ulykker i området, er den høye forekomsten av skipstrafikk, skypumper og tropiske stormer i havområdet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder