DAGLIGE BOMBERAID: Det russiske forsvarsdepartementet slapp fredag et bilde av et luftangrep som de sier fant sted i Idlib-provinsen. Foto: , TT NYHETSBYRÅN

Russland hevder de har drept hundrevis av terrorister i Syria

Putin sier selv at han er imponert over hva russiske bombefly har oppnådd mot IS i Syria.

Det kunngjorde han på et møte for de tidligere Sovjet-republikkene i Kasakhstan fredag.

– Dusinvis av anlegg og ammunisjonsdepoter, hundrevis av terrorister og et stort antall våpen er ødelagt, uttalte Putin ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Blir en stund til

På møtet la han til at den russiske luftkrigen mot IS og andre radikale grupper i Syria vil fortsette så lenge regjeringstroppene kjører en offensiv mot de samme gruppene.

Russiske fly har vært på 669 tokt inne i Syria, opplyser landets forsvarsdepartement. 394 av dem denne uken.

Artikkelen fortsetter under bildet

SOVJET-MØTE: Fredag møtte Vladimir Putin statsledere fra en rekke tidligere Sovjet-nasjoner. Her sammen med Kirgisistans president Almazbek Atambayev (t.v) og Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko før møtet i Supreme Eurasian Economic Council på et hotell i nærheten av Astana, Kazakhstan. Foto: Ria Novosti , X02440

Og selv om landets leder selv proklamerer at han er imponert over hva flyene har oppnådd, er statsledere i Vesten og i Syrias naboland det motsatte.

Frithjof Jacobsen kommenterer: Den fordømte regionen

Norges og NATOs Jens Stoltenberg sa i et intervju med VG denne uken at den russiske bombingen styrker IS. Det britiske utenriksdepartementet har på sin side hevdet at 85 prosent av luftangrepene treffer mål i områder hvor IS ikke opererer.

Anklager USA for kraftanlegg-angrep

Etter at amerikanske etterretningskilder fredag hevdet at det tyrkiske luftvåpenet hadde skutt ned en russisk drone inne i Tyrkias luftrom, er stemningen ytterligere tilspisset. I maktens haller i Moskva blir det konsekvent avvist at dronen er russisk.

Al-Qaida-krigere i Syria i VG-intervju: Klare til krig mot Putin

General Andrej Kartapolov har i stedet gått til motangrep mot anklagene om at russiske fly sikter seg inn på stillingene til moderate opprørere. Han ba fredag USA og dets allierte gjøre rede for bombingene av et kraftanlegg utenfor Aleppo.

Har du fått med deg denne? Derfor kritiseres Russland for Syria-bombingen

Byen skal ha blitt stående uten elektrisitet og fungerende vann- og kloakkanlegg etter bombene traff kraftanlegget.

For Putin var det fredag viktig å presisere at de bidrar i krigen i Syria også av innenrikspolitiske årsaker. Han anslår nemlig at mellom 5000 og 7000 fremmedkrigere fra Russland og tidligere Sovjet-republikker kjemper sammen med IS.

– Vi kan ikke tillate at de får bruke sine erfaringer fra Syria her hjemme.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder