Ny skyteepisode ryster USA: Frykter flere opptøyer etter at en svart mann ble skutt av politiet

En politimann skal ha drept en ubevæpnet svart mann i den amerikanske byen Phoenix på tirsdag. Skyteepisoden er en av flere raserelaterte hendelser som nå ryster USA.

Artikkelen er over fem år gammel

Ifølge nyhetsbyrået Reuters ble Rumain Brisbon (34) skutt etter at han prøvde å rømme fra politiet utenfor en matbutikk sent tirsdag kveld.

Phoenix-politiet skal ha fått tips om at den fargede mannen, som satt i en bil utenfor butikken, var bevæpnet og drev med salg av narkotika.

Det ble senere bekreftet at Brisbon ikke var bevæpnet da han ble skutt.

To politimenn, som var på stedet, skal ha tilkalt forsterkninger og beordret Brisbon ut av bilen.

Trodde han var bevæpnet

Da Brisbon nektet, og heller lente seg bak i bilen for å hente noe i baksetet, skal politiet ha tolket dette som om at han planla å komme ut av bilen bevæpnet.

Brisbon overrasket politimennene ved å prøve og løpe fra stedet. Rømningsforsøket endte i en intens jakt hvor en av politmennen etter hvert skal ha tatt han igjen og fått tak rundt armen hans.

– Politimannen ga vedkommende flere forsøk på å legge seg ned på bakken og overgi seg, men han nektet helt og holdent å følge ordre, skrev politiet i Phoenix i en pressemelding på onsdag.

Skal ha kjent en pistol

Politimannen som angivelig skal ha drept Brisbon skal ha forklart i et avhør at han kjente en pistol rettet mot seg mens han kjempet med å få tak rundt mannen.

Ifølge Returs fant hendelsen sted i nærheten av et boligområde. En beboer som hørte bråket skal ha åpnet døren sin for å følge opphøyet.

Etter en stund, skal politimannen og Brisban ha snublet inn i mannens leilighet og fortsatt brytekampen der.

I en pressemelding skriver Phoenix-politiet at politimannen etter hvert mistet grepet rundt Brisbons arm. Han ble redd for at Brisbon skulle skyte, og tok i stedet frem sitt eget våpen.

LES OGSÅ: Dropper tiltale mot politimann

Skutt i magen

Han skal ha skutt Brisbon to ganger i magen i selvforsvar, skriver politiet.

Da forsterkningene fra politiet ankom stedet, ble Briston erklært død. Skytevåpnet politimannen trodde han hadde med seg ble funnet i bilen.

Skyting kommer etter flere uker med raseopptøyer i USA. Opptøyene, som startet etter drapet på den amerikanske tenåringen Michael Brown, spredte seg i går til New York etter at det ble kjent at politimannen som angivelig skjøt og drepte Eric Garner, ikke blitt tiltalt for drap.

Politimannen fra New York er den andre politimannen i USA som ikke blir tiltalt for å ha drept en farget mann på kort tid.

Beggee avgjørelsene har ført til kraftige reaksjoner og demonstrasjoner i flere amerikanske stater. Politiet frykter nå at drapet på Brisbon vil føre til flere opptøyer.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder