STATSSEKRETÆR: Bård Glad Pedersen (H), statssekretær i Utenriksdepartementet (UD). Foto:Håkon Mosvold Larsen,NTB scanpix

UD uforstående til at IRN er satt på terrorliste

Utenriksdepartementet stiller seg uforstående til at De forente arabiske emirater har satt Islamsk Råd Norge (IRN) på sin liste over terrororganisasjoner.

 • Stella Bugge

Artikkelen er over fem år gammel

- Vi ser ingen grunn til at Islamsk råd Norge skal stå på en slik liste. Islamsk råd er en viktig partner for norske myndigheter i kampen mot ekstremisme, sier statssekretær Bård Glad Pedersen (H) i Utenriksdepartementet i en pressemelding.

- Utenriksdepartementet stiller seg uforstående til at islamsk råd Norge skulle stå på en slik liste. Vi har instruert ambassaden om å ta kontakt med myndighetene i De forente arabiske emirater, og det er allerede sendt en note til utenriksdepartementet i Abu Dhabi der Norge ber om en forklaring, sier han videre.

Utenriksminister Børge Brende (H) er på vei tilbake til Norge fra Emiratene, der han de siste to dagene har deltatt på en høynivåkonferanse om blant annet Syria og Irak med 20 andre utenriksministre og FN-topper.

STATSOVERHODE: Khalifa bin Zayed al-Nahyan er president i De forente arabiske emirater, der politiske partier er forbudt. Foto:Musrat Cetinmuhurdar,Ap

Saken har ikke vært tatt opp med utenriksministerens i hans samtaler i Emiratene, heter det i pressemeldingen fra UD.

Regjeringen i De forente arabiske emirater kunngjorde den nye terrorlisten lørdag og understreket i den anledning viktigheten av å øke folks bevissthet om organisasjonene som er listet opp.

Islamiska Förbundet i Sverige, Sveriges Muslimska Förbund, Den islamske menighet i Finland og Det islamske trossamfund i Danmark er også å finne på terrorlisten, side ved side med terrornettverket al-Qaida og Den islamske staten (IS).

Utenriksminister Børge Brende (H) innledet fredag et tre dager langt besøk i De forente arabiske emirater, der president Khalifa bin Zayed al-Nahyan styrer og politiske partier er forbudt. Men Brende er nå altså på vei tilbake til Norge.

Mer om

 1. Islam i Norge

Flere artikler

 1. Norge krever svar fra Emiratene etter terrorlisting

 2. Emiratene har satt Islamsk Råd Norge på terrorliste

 3. Islamsk Råd feilutpekt som terrororganisasjon

 4. Kommentar: Emiratenes absurde terrorliste

 5. Sterk motstand på Stortinget mot ammunisjonssalg til Emiratene

 6. Børge Brende: – Vi har ingen grunn til å tvile på Iran

Fra andre aviser

 1. UD: - Ingen grunn til at Islamsk Råd skal stå på terrorliste

  Bergens Tidende
 2. Emiratene har satt Det islamske forbundet på terrorliste

  Aftenposten
 3. Norge krever svar fra Emiratene etter terrorlisting

  Fædrelandsvennen
 4. Norden krever svar fra Emiratene

  Fædrelandsvennen
 5. UD krever forklaring fra Emiratene

  Fædrelandsvennen
 6. Brorskap-leder pågrepet i Jordan

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder