KNIVSTUKKET: Hannah Bladon var i Jerusalem som utvekslingsstudent da hun ble knivdrept på bybanen. Foto: British Foreign And Commonwealth Office via AP

Britisk utvekslingsstudent (20) drept i Jerusalem på langfredag

Mens tusenvis av pilegrimer var på vei inn i gamlebyen ble Hannah Bladon (20) knivdrept på bybanen like i nærheten.

Silje Løvstad Thjømøe
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den 20 år gamle kvinnen studerte religion, teologi og arkeologi ved Birmingham University, og var på utveksling ved The Hebrew University i Jerusalem, da hun langfredag var på vei inn i gamlebyen.

Som tusenvis av jødiske og kristne pilegrimer skulle også den britiske studenten overvære påskefeiringen, og bybanen var ifølge vitner stappfull fredag ettermiddag.

Da bybanen nærmet seg stoppet ved Tzahal-plassen like ved gamlebyen reiste ifølge The Guardian en mann seg og angrep Bladon som satt ved siden av ham.

Mannen skal ha stukket 20-åringen flere ganger i overkroppen med en kniv.

2015: Seks knivstukket under homoparade i Israel

ANGREPET HER: Mannen som angrep Bladon skal ifølge Times of Israel ha vært på vei hjem fra et opphold på psykiatrisk sykehus da han angrep henne med kniv. Foto: Mahmoud Illean, AP

Skal ha vært psykisk syk

Vitner har fortalt at flere personer kom til i et forsøk på å redde livet til den unge kvinnen. Hun ble erklært død på sykehus kort tid etter angrepet.

Mannen som angrep Bladon har ifølge avisen blitt identifisert som en 57 år gammel palestiner fra Øst-Jerusalem. Politiet har sagt at mannen er psykisk syk.

Ifølge Times of Israel var mannen på vei hjem fra et opphold på psykiatrisk sykehus da han angrep studenten.

En overvåkningsvideo viser at mannen ble lagt i bakken av passasjerer og politiet kort tid etter knivstikkingen.

Politiet i Jerusalem har økt beredskapen denne uken i forbindelse med den kristne påskemarkeringen og den jødiske påskehøytiden.

Les også: Hva skjedde med Jesus i Jerusalem?

– Etterlater så mye uoppgjort

Israels statsminister Benjamin Netanyahu kalte fredagens knivdrap for et terrorangrep.

BBC skriver at familien til Bladon sier de er sønderknuste av det meningsløse og tragiske angrepet:

– Hannah var den mest omtenksomme, følsomme og snille datteren man kunne ønske seg, skriver familien og opplyser at 20-åringen hadde deltatt på arkeologiske utgravinger samme dag som hun ble drept.

– Hun hadde pågangsmot og var lidenskapelig, og hennes død etterlater så mye ugjort.

DØDE: Livet til den 20 år gamle kvinnen sto ikke til å redde, selv om ambulansepersonell raskt kom til stedet. Foto: Mahmoud Illean, AP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder