ENDELIG: De to brødrene har levd hele livet hver for seg, i Norge og Libanon. Nå har de endelig funnet hverandre, etter ti år med leting. Foto: Privat
ENDELIG: De to brødrene har levd hele livet hver for seg, i Norge og Libanon. Nå har de endelig funnet hverandre, etter ti år med leting. Foto: Privat

Fant libanesisk halvbror på Facebook

  • Bjørn Lecomte
Publisert:

Del saken på:

Lenken er kopiert
UTENRIKS

(VG Nett) John Fredrik prøvde i 10 år å finne sin halvbror i Libanon. Broren jobber i Tripoli, hvor situasjonen er spent. Nå har de endelig funnet hverandre - på Facebook!

Brødrene John Fredrik og Salem har aldri møtt hverandre. De har samme norske far, men Salem har vokst opp med sin libanesiske mor i Libanon.

Etter 25 år i hvert sitt land, har de to guttene endelig greid å spore hverandre opp. Letingen virket endeløs og full av skuffelser, helt til de fant hverandre på Facebook for to uker siden.

- Jeg fant ut at han hadde prøvd å finne meg, og i 10 år
har jeg forsøkt å få kontakt med ham. Jeg prøvde å ta kontakt
med ambassaden i Beirut, Frelsesarmeen og mye annet, sier en lykkelig John Fredrik til VG Nett.

Facebook

Etter alle årene med skuffelser, prøvde han enda en gang å spore opp halvbroren sin - på Facebook. Og plutselig dukket etternavnet opp.

- Jeg tror du er min halvbror, skrev John Fredrik til Salem, som befinner seg i urolige Tripoli. Senere skrev han igjen, og da var han ikke i tvil om at han hadde funnet broren.

Svaret fra Libanon kom, og det var en svært emosjonell stund for brødrene.

- Du er broren min!

- Jeg er målløs, jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Siden jeg var ni år gammel har jeg prøvd å finne deg. Mamma fortalte historier om deg, og du skulle jo til Libanon så vi kunne vokse opp sammen, skrev Salem tilbake.

Helt siden han begynte å bruke internett, har han lett etter sin norske bror. Men det var først gjennom nettfenomentet Facebook at de fant hverandre.

Moren til John Fredrik forstår de to brødrene:

- Jeg skjønner godt at de ungene gjerne vil ha kontakt med hverandre. Jeg tror sønnen min trenger det, sier moren til VG Nett.

Jobber i Tripoli

Salem jobber på en restaurant i nærheten av Tripoli, og de har fått merke de siste dagenes bombing og konflikter.

Gjestetilstrømingen til restauranten bremset helt da bombene regnet over flyktningleiren Nahr al-Bared, og nå er den libanesiske broren på et sted utenfor Tripoli.

- De begynner å bli vant til disse tingene. Men jeg blåser i om det er uroligheter der. Jeg ønsker bare å få reist ned og endelig møte broren mim Salem, sier John Fredrik.

De to planlegger et møte i Libanon i juli.

- Jeg savner deg, skriver Salem på John Fredriks Facebook-profil.

Denne artikkelen handler om