OPPRØRT: Statsminister Benjamin Netanyahu mener det er terrorister som har bortført de savnede israelske ungdommene. Foto:Reuters,NTB scanpix

Netanyahu: – Israelske tenåringer bortført av terrorister

En terrorgruppe har bortført tre israelske tenåringer som er savnet på Vestbredden, ifølge Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Store mannskaper fra den israelske hæren og grensepolitiet deltar i letingen etter to 16-åringer og én 19-åring. Én av dem skal også ha amerikansk statsborgerskap, og det antas at tenåringene ble bortført fra bosetningen Gush Etzion mellom Betlehem og Hebron torsdag kveld.

– Ungdommene våre er kidnappet av en terrororganisasjon, det er ingen tvil om det, sa Netanyahu lørdag.

De tre tenåringene var elever ved jødiske religiøse skoler sør på Vestbredden. Minst tolv palestinere er pågrepet i forbindelse med søket, og 300 personer har fått forbud mot å forlate det aktuelle området.

Netanyahu har sagt at han holder Palestinas president Mahmoud Abbas ansvarlig for tenåringenes sikkerhet. Uttalelsen er blitt møtt med indignasjon på palestinsk side.

– Tre bosettere er savnet, hvorfor er det palestinernes skyld? Vi har ingenting med det å gjøre, sa talsmann Adnan al-Damiri i de palestinske sikkerhetsstyrkene på Vestbredden fredag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder