KAOS: Interessen var enorm da Karima El Mahroug møtte i retten. Foto: AFP

Ruby «hjerteknuseren» i retten - Berlusconi vil utsette saken

Ruby «hjerteknuseren» skapte oppstuss da hun mandag stilte opp i rettssaken mot Silvio Berlusconi. Italias tidligere statsminister kvitterte med å be retten om utsettelse.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL


Ifølge Berlusconis advokat må saken utsettes inntil valget i Italia er unnagjort neste måned. Berlusconi har det for travelt til å kunne være til stede i rettssalen, og saken kan dessuten bli utnyttet for å sverte eksstatsministeren, argumenterte han.

Berlusconi er tiltalt for å ha kjøpt seksuelle tjenester av Karima «Ruby» El Mahroug da hun var 17 år gammel. Italiensk lov forbyr kjøp av slike tjenester av mindreårige. Berlusconi har avvist alle anklager om sexkjøp.

Det var på forhånd knyttet spenning til om Ruby, som går under kallenavnet Ruby hjerteknuseren, og som uteble fra rettssaken i desember, ville vise seg mandag. Men det gjorde 20-åringen, som iført svart og grått måtte bane seg gjennom en horde ivrige journalister for å komme inn i rettssalen.

Saken fortsetter under bildet.

KJEMPER MOT ANKLAGENE: Silvio Berlusconi har planer om å bli statsminister på nytt i Italia. Foto: Reuters


Ruby-saken er ikke det eneste rettsoppgjøret for Berlusconi, som i fjor ble dømt for å ha unndratt store skattebeløp. Han har også i denne saken avvist alle anklager og anket dommen på ett års fengsel etter det han kaller juridisk trakassering og forfølgelse.

Ankeprosessen kan ta flere år.

Berlusconi, som ligger godt an på italienske meningsmålinger, kaller alle anklagene mot ham for en konspirasjon fra både opposisjonen og rettsvesenet, som han mener er styrt av venstresiden i italiensk politikk.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder