Brann på gresk øy – flere nordmenn evakuert

I den lille byen Pythagorion på Samos står skogen i full brann. – Stemningen er hektisk, forteller norske Svein Heibø som er på familieferie.

Det var ved 17-tiden lokal tid at Svein Heibø og familien satt og spiste da de plutselig så usedvanlig mye røyk fra en ås i nærheten av hotellet der de bor.

– Hovedveien er stengt så vi kommer oss ingen steder. Det sies at brannen har spredd seg ganske kraftig i flere retninger. Det er flere vannfly og helikoptre som sirkulerer rundt her nå, sier Heibø til VG.

les også

Amazonas-brann synlig fra verdensrommet

– Vi har fått svært lite informasjon rundt brannen, så det verste er vel ikke å vite hva som skjer. Jeg tror dette kommer til å gå veldig bra, men kona er gravid og trenger medisiner som ligger på hotellet så jeg håper det ikke tar så lang tid, sier Heibø.

Flere hoteller evakuert

Kommunikasjonsrådgiver Nora Aspengren fra Tui opplyser om at 16 nordmenn som bor på et hotell i området nå er flyttet.

– Vi har flyttet de av gjestene våre som ønsket det til Pythagorion, og jobber nå med å finne nye hotell til de. Totalt har vi 321 nordmenn på øya, men de er utenfor det berørte området slik situasjonen er nå.

Naturbrann på den greske øyen Samos. Reisebyråene Tui og Apollo har evakuert gjester som bor i nærområdet. Foto: Svein Heibø

– Det eneste vi vet foreløpig er at hovedveien er stengt, og at det er en del røyk og skiftende vindforhold. Vi følger med på situasjonen og jobber med å finne best mulig løsninger for gjestene våre som er i det berørte området.

PR- og innholdsansvarlig i Apollo Reiser Beatriz Rivera opplyser til VG at de har 700 nordiske gjester på øya.

les også

Amazonas-brannene: – Nå må regjeringen våkne

– Akkurat der hvor brannen er har vi 50 norske gjester, og 15 av dem er evakuert av sikkerhetshensyn. Planen er å finne hoteller hvor de kan bli ut feiren, sier hun.

Hun understreker at ingen av gjestene er skadet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder