KJEMPEFUNN: Fire forskere måtte til for å holde den over fem meter lange hunnslangen. Foto: HANDOUT / Big Cypress National Preserve

Avlivet rekordpyton i Florida

Den over fem meter lange slangen veide nærmere 80 kilo og er det største eksemplaret som er funnet i reservatet. Både hunnslangen og de 73 eggene hun bar på er tilintetgjort.

Fredag la Big Cypress nasjonalreservat ut et bilde av den gigantiske pytonslangen på Facebook.

– Hun er den største pytonen vi har fjernet fra Big Cypress nasjonalreservat, og hun ble fanget på grunn av forskning og en ny tilnærming til å finne pytonslanger, skriver reservatet under det oppsiktsvekkende bildet.

Forskningen som er tatt i bruk går ut på å plante radiosendere i hannpytonslanger, som fører forskningsgruppa til hunnslangene.

les også

Hawaii importerer slanger til hundetrening

– Teamet fjerner ikke bare invaderende slanger, men samler informasjon til forskning, utvikler nye metoder for å fjerne dem, og lærer hvordan pytonslangene bruker reservatet, står det videre i Facebook-innlegget.

Pressetalsperson for reservatet, Rita Garcia, forteller til Geek.com at både slangen og de 73 eggene hun bar på er destruert.

– Alt pyton-arbeidet ved Big Cypress fokuserer på å kontrollere denne invaderende arten, som utgjør en betydelig trussel mot det innfødte dyrelivet, skriver reservatet.

les også

Fem meter lang slange til helsesjekk

Til tross for at en slange på denne størrelsen aldri har blitt funnet i reservatet tidligere, er den langt fra på størrelse med de største slangene.

Nettpyton er arten som kan bli aller lengst, og vokser seg opp mot ni meters lengde. Den beryktede anakondaen er kjent for å bli verdens tyngste, og har blitt målt opp mot 250 kilo ifølge National Geographic.

En eldre kvinne i Bangkok gikk viralt tidligere i år da hun fikk et skremmende nattebesøk:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder