SAMLER FUNN: Arkeologer samler inn gjenstander fra til sammen tre skipsvrak som er funnet utenfor øya Kasos i Egeerhavet. Foto: Frode Kvalo / Greek Culture Ministry

Fant skipsvrak fra oldtiden ved gresk øy

Til sammen tre skipsvrak fra oldtiden og middelalderen funnet ved den greske øya Kasos.

NTB

Tre gamle skipsvrak og en stor del av lasten deres er funnet utenfor den greske øya Kasos i Egeerhavet, opplyser kulturdepartementet i Aten.

Søket i området ble avsluttet i slutten av oktober, og mandag kunne greske myndigheter avsløre at ett av fartøyene er et 2.300 år gammelt handelsskip. Blant gjenstandene som har overlevd det lange oppholdet under vann, er keramikkvaser, eller amforaer, som ble brukt til å transportere vin, olje og andre næringsmidler, samt fint servise.

Arkeologene fant også fem ankre i stein i vraket.

De to andre skipene er fra århundret før Kristus og fra perioden mellom 700 og 900 år etter Kristus.

Kasos er en liten øy som ligger mellom Kreta og Rhodos. Den ligger i den viktigste skipsleien mellom Egeerhavet og Midtøsten.

Arkeologene har også lokalisert flere kanoner og andre gjenstander som muligens stammer fra andre fartøy som ennå ikke er funnet.

RESTER: Keramikkvaser og et fint servise er blant funnene i vrakrestene under vann utenfor øya Kasos. Et av skipene var et handelsskip. Foto: Frode Kvalo / Greek Culture Ministry

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder