FLOM: Innbyggere reiste med båt fra de oversvømte hjemmene sine i Assam i India mandag. Foto: Anuwar Hazarika, REUTERS/NTB scanpix

Mer enn 100 døde og millioner rammet av flom i Sør-Asia

Dødstallene fortsetter å stige etter at flom og jordskred har herjet i grenseområdet mellom India og Nepal.

Monsunsesongen pågår, og over helgen startet flommen som har ført til at 100 mennesker har omkommet så langt.

Det skriver CNN.

Regnet har stoppet i Nepal i dag tirsdag, men katastrofen er langt fra over.

Store regnbørsmengder er nemlig ventet å fortsette å pøse ned over India, Bangladesh og Pakistan de kommende dagene.

Hvert år oppstår det flom og jordskred som følge av monsunregn. I fjor mistet minst 324 mennesker livet i den voldsomme flommen, og i 2017 døde mer enn 2100 personer. Monsunsesongen varer fra juni til september.

les også

Oversvømmelser i New Orleans: Forbereder seg på orkan

Nepal hardest rammet

Nepal virker som å være hardest rammet til nå, med minst 78 personer bekreftet døde av offisielle myndigheter tirsdag.

Enorme vannmengder etter «Barry»: Familie på fem sitter fast på tak

Monsunregnet startet torsdag og titusener har blitt evakuert. Rundt 42.000 sikkerhetsstyrker, inkludert politiet, hæren og paramilitære, har vært utplassert for å bistå i redningsarbeidet.

STORT REDNINGSARBEID: Mer enn 1000 mennesker er reddet ut fra de rammede områdene i Nepal. Her bærer en redningsarbeider en kvinne ut av hjemme sitt i Katmandu i Nepal fredag 12. juli. Foto: Narendra Shrestha/ EPA / NTB scanpix

29 personer har omkommet i de nordøstlige statene i India, Bihar og Assam.

Slik var det i 2017: – Ingen kunne komme seg noe sted.

Flommer har også rammet Pakistan og Bangladesh, som grenser til India i øst og i vest. 28 har dødd i Pakistan og 16 i Bangladesh, ifølge landenes myndigheter.

Store oversvømmelser

Mer enn 6,7 millioner mennesker i India er direkte berørt av flom, uttaler offisielle myndigheter. Bare i Bihar har rundt 1,9 millioner mennesker blitt evakuert, skriver BBC. Ifølge CNN er 83.000 blitt evakuert fra Assam.

De voldsomme vannmengdene går også utover avlingene. Over en million hektar dyrket mark er oversvømt (ti tusen kvadratkilometer), veier og hus er ødelagt og husdyr har blitt tatt av gårde med flommen og druknet.

Også nasjonalparken Pobitora i Assam, der en utrydningstruede arten panserneshorn holder til, er oversvømt. Dyrene i parken søker til høyden for å komme seg unna flomvannet.

Monsunsesongen i India varer fra juni til september, og Indiske meteorologer varsler at det er meldt mer regn over Assam og Bihar de kommende dagene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder