ETTERLYST: Politiet i Thailand etterlyser denne mannen, som mistenkes for å ha planer om å utføre terrorhandlinger i landet. Foto: AP

Mistenkt for å planlegge bombeangrep

Utenriksdepartementet ber nordmenn som befinner seg i Bangkok, om å være forsiktige etter at USA har advart mot økt fare for terrorangrep mot turister i byen.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL


- Utenlandske terrorister kan være ute etter å gjennomføre angrep mot turistområder i Bangkok i nær framtid, heter det i en melding lagt ut på den amerikanske ambassades hjemmeside fredag.

Ambassaden oppfordrer folk til å være ekstra på vakt på steder som tiltrekker seg mange turister.

Ifølge nyhetsbyrået AP er mannen politiet i Thailand nå har gått ut med en tegning av, mistenkt for å planlegge et bombeangrep i hovedstaden Bangkok.

Samme dag ble en libanesisk statsborger pågrepet av thailandske myndigheter. Vedkommende skal ha tilknytning til den sjiamuslimske Hizbollah-bevegelsen i Libanon. Samtidig skjerpet thailandske myndigheter sikkerheten.

Den pågrepne skal ifølge den svenske avisen Aftonbladet ha reist sammen med en person med svenskt pass. Denne personen skal fortsatt være på frifot, men den svenske ambassaden sjekker nå opplysningene i saken.

Kommunikasjonsrådgiver Frode O. Andersen i Utenriksdepartementet sier UD ikke fraråder nordmenn å reise til den thailandske hovedstaden etter advarselen fra amerikanerne.

- Men vi oppfordrer alle nordmenn til å vise aktsomhet når de ferdes i Bangkok, på linje med oppfordringene fra amerikansk UD, sier Andersen til NTB.

A-laget informert

Det norske A-landslaget i fotball befinner seg for tiden i Bangkok, hvor de neste uke skal spille tre offisielle landskamper.

- Vi har informert spillere og støtteapparat om situasjonen nå i kveld, men dette får ingen umiddelbare konsekvenser for vårt program når det gjelder treninger og kamper, sier Norges Fotballforbunds pressesjef Svein Graff til NTB.

Han opplyser at laget vil ta sine forholdsregler og vil vurdere om de skal droppe planer om å besøke lokale severdigheter.

Laget bor på et hotell øst i byen, et godt stykke fra de mest populære turistmålene.

Reiseoperatører følger med

Star Tour er blant reiseoperatørene som har turer til Bangkok. Men ifølge informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett har Star Tour enn så lenge ikke iverksatt ekstra tiltak i forbindelse med terroradvarselen fra USA.

- Vi forholder oss alltid til det Utenriksdepartementet sier. Hvis UD kommer med endringer i reiseråd, så forholder vi oss til det, sier Larsen-Vonstett til NTB.

Informasjonssjef Helen Begby i Apollo sier at de følger situasjonen nøye, og venter på å få mer informasjon fra de skandinaviske utenriksdepartementene.

- USA advarer jo ofte om mange ting, mens europeiske myndigheter gjerne har en litt høyre terskel, sier Begby til NTB.

Hun understreker likevel at Apollo holder tett kontakt med sitt personell i Bangkok og at avgjørelser blir vurdert fortløpende.

- Terrorister

Ifølge thailandske myndigheter har USA varslet dem om saken.

- Amerikanerne tok kontakt i går kveld angående to terrorister som har tatt seg inn i Thailand og planlegger terrorhandlinger, sier forsvarsminister Yutthasak Sasiprapha til nyhetsbyrået AFP.

- Vår etterretning samarbeider tett med USA og følger terroristenes bevegelser nøye, sier forsvarsministeren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder