16.000 POLITIFOLK: 16.000 politifolk var ute i gatene natt til onsdag. Natt til tirsdag hadde store deler av byen blitt herjet av opprørere, blant annet ble restauranten Ledbury plyndret og smadret. Bildet er mandag kveld, men viser ikke den ødelagte restauranten. Foto: Afp

Kokker angrep pøblene med kjevler og frityrkurver

Opprørere angrep luksusrestaurant i London

(VG Nett) Mandag kveld gikk opprørere til angrep på luksusrestauranten The Ledbury i London.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Pøbler bevæpnet med balltrær og tildekket med masker stormet inn i restauranten ved å knuse inngangsdøren av glass. De hylte at gjestene måtte legge seg ned på gulvet, skriver The Independent.

VGTV: Ungdomsgjenger herjet og plyndret

De skal ha begynte å true gjestene.

- De ansatte innså at det kom til å bli problemer, de låste alle dørene, fikk alle kundene mot en annen vegg og så kom disse inn og smadret døren, sier Brett Graham, kokk på restauranten, ifølge Herald Sun.

De skal ha gått til angrep på gjestene og forsøkt å stjele smykkene og klokkene deres.

Gjemte klokken i bh-en

- Han sa jeg måtte ta av meg ringene, og så tok han hånden min og prøvde å dra dem av. Vennen hans prøvde også å hjelpe ham, men ringene ville ikke av, sier Louise Yang.

LES OGSÅ: Jager pøbelen på Facebook

Maggie Wilkinson, som var på restauranten sammen med ektemannen Clive, gjemte klokken sin i bh-en for at angriperne ikke skulle få tak i den.

Kokkene og servitørene på restauranten kjempet mot opprørerene med det de fant av redskaper, som kjevler og kurver fra frityrkokeren. De skal ha klart å jage dem ut av restauranten, og spanderte champagne og whisky på sine lettere sjokkerte gjester.

Gjemte seg i vinkjelleren

- Så fikk vi høre at opprørerne var på vei tilbake, da fikk de oss inn på toalettene og ba oss om å låse dørene. Et par minutter senere, så geleidet de oss ned i vinkjelleren og ba oss om å låse døren, sier Yang.

Gjestene ble rystet av synet som møtte dem da de kom tilbake i restauranten.

- Alt i restauranten var smadret. De snudde bordet, det var kaos, sier Clive Wilkinson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder