NÅ: Dette er det nyeste bildet av kultlederen Charles Manson. Her er han 82 år i et oppdatert fengselsbilde fra Californias Corcoran State prison hvor Manson soner flere livstidsdommer for medvirkning for drapene på ni mennesker i 1969. Foto: CDCR / Splash News

TMZ: Charles Manson er blitt en mønsterfange

Ifølge TMZ har ikke Charles Manson brutt noen fengselsregler siden februar i 2016.

 • Tor-Erling Thømt Ruud

Artikkelen er over to år gammel

Dette er oppsiktsvekkende fordi den snart 83 år gamle drapsdømte har ikke alltid hatt eksemplarisk oppførsel bak murene.

FØR: Charles Manson i 1970. Foto: Scanpix

Ifølge TMZ mener fengselsmyndighetene at den roligere oppførselen har med Mansons alder og helse å gjøre. Sist gang det ble oppdaget brudd var 29. februar i fjor da vokterne fant en mobiltelefon hos Manson. På listen av fengselsbrudd TMZ har funnet finner vi at han nektet å barbere seg, spytting, slåssing, drapstrusler og narkotikabruk.

Charles Manson er en av USAs mest beryktede drapsmenn. Han ledet på sekstitallet en kult med såkalte «blomsterbarn» som han omkranset seg med – svært mange av dem var unge kvinner. Manson drepte ingen selv, men ble dømt for medvirkning til ni bestialske drap som ble begått av hans tilhørere i Los Angeles i 1969. Domstolen mente Manson beordret drapene.

Les hele historien om Charles Manson.

Ett av medlemmene i drapskulten, Leslie Van Houten, har sittet i fengsel siden hun var 19 år. Nå er det bestemt at hun kan prøveløslates. På bildet under er Van Houten ung.

«BLOMSTERBARN»: Tre av kvinnene som fulgte Manson. Her er Leslie Van Houten helt til høyre fra rettssalen i 1969. Foto: George Brich AP

Samtidig går ryktene i Hollywood om stjerneregissøren Quentin Tarantinos nyeste prosjekt. Det går under navnet #9, fordi er Tarantinos niende film, og skal være Charles Manson-relatert.

Hollywoods ryktenettsteder spekulerer i hvem som skal spille i filmen. Både Margot Robbie og Jennifer Lawrence er blitt nevnt til rollen for å spille skuespilleren og modellen Sharon Tate, som ble drept da hun ble høygravid. Fra før skal også Brad Pitt og Samuel L. Jackson være tiltenkt roller. Siste på ryktestammen er Leonardo DiCaprio som knyttes til innspillingene. Filmen er ventet i 2019.

Mer om

 1. Drap
 2. USA
 3. Hollywood

Flere artikler

 1. Pitt og DiCaprio i Tarantino-film om Sharon Tate

 2. Pluss content

  50 år siden Manson-drapene: Historien som rystet verden

 3. Charles Manson testamenterte alt til brevvenn

 4. Pluss content

  Slik gikk det med Mansons kvinner

 5. Charles Manson (83) er død

Fra andre aviser

 1. Charles Manson er død

  Bergens Tidende
 2. Tarantinos siste film er en kjærlighetsfull og leken hyllest til en tidsepoke – og til Sharon Tate

  Bergens Tidende
 3. Filmanmeldelse: Tarantinos mektige tilbakeblikk på Hollywood

  Aftenposten
 4. Fire nye podkaster verdt å høre: Svenske løgnere, unge Manson og Scotland Yard-analyser

  Aftenposten
 5. Kjørelærere i New York er opptatt av litt andre ting enn i Norge. Blant annet hvordan man håndterer rasende mennesker og massemordere.

  Aftenposten
 6. Skuespilleren Luke Perry er død

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder