KRITISERER TRUMP: Tidligere CIA-sjef John Brennan mener USAs president Donald Trump burde skamme seg etter uttalelser om Russisk innblanding i den amerikanske valgkampen. Det etter Trumps andre møte med den russiske presidenten Vladimir Putin i Hanoi. Foto: Alex Wong AFP

Tidligere CIA-sjef om Trump: – Du bør skamme deg

John Brennan går hardt ut mot Donald Trump etter at presidenten omtalte USAs tidligere etterretningssjefer som «politiske strebere».

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Presidenten burde skamme seg, sier Brennan.

Trump uttalte etter et møte med Russlands president Vladimir Putin i Vietnam at han stoler på Putins forsikringer om at Russland ikke forsøkte å blande seg inn i det amerikanske valget i 2016.

Les mer: Russland-etterforskningen: Trumps største problem

Et samlet amerikansk etterretningsmiljø har slått fast at landet sto bak en kampanje for å påvirke valgutfallet.

Lørdag rykket CIA-sjef Mike Pompeo ut og slo fast at byrået fortsatt står fast på sin konklusjon, til tross for presidentens uttalelser.

– Jeg mener, ærlig talt, de er politiske strebere. Du har Brennan, du har Clapper og du har Comey. Det er bevist at Comey er en løgner og det er nå bevist at han har lekket. Så du ser på det, og så har du Putin som veldig klart og kraftig sier at han ikke hadde noe å gjøre med det, sa Trump etter møtet med Russlands president.

Les også: Comey: – Fryktet Trump ville lyve

Brennan ble intervjuet om saken sammen med USAs tidligere nasjonale etterretningsdirektør James Clapper på CNN-programmet State of the Union.

– Tatt i betraktning hvem kritikken kommer fra, så ser jeg det som en ære å bli kritisert, sa den tidligere CIA-sjefen.

– Jeg synes det særlig er kritikkverdig at Donald Trump på Veterandagen fornærmer og trekker integriteten til Jim Clapper i tvil, en mann som tjenestegjorde i uniform i 35 år, uttalte Brennan.

Lørdag besøkte Trump den vietnamesiske hovedstaden som en del av sin lenge planlagte Asia-turné - og uttalte blant annet han er overbevist om at de amerikanske etterretningsorganisasjonene «for tiden ledes av svært bra folk».

Fikk du med deg denne? Trump jr. offentliggjør e-poster om Russland-møte

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder