HENRETTET: William Rayford (64) var dømt til døden for drap på en ekskjæreste for 19 år siden. Foto: AFP / NTB scanpix

Dobbeltdrapsmann henrettet i Texas

En 64 år gammel dobbeltdrapsmann ble tirsdag henrettet med giftsprøyte i Texas. Det er den andre dødsdommen som er fullbyrdet i USA i år.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

William Rayford var dømt til døden for å ha drept en ekskjæreste i 1999. Drapet skjedde mens han var prøveløslatt fra fengsel der han sonet en dom for ha drept ekskona i 1986.

– Carol fortjente ikke det jeg gjorde. Prøv å finn rom i hjertet for å tilgi meg. Jeg er lei meg. Det jeg har gjort, har plaget meg lenge, sa 64-åringen til drapsofferets barn, som bevitnet henrettelsen. Han sa han gjentatte ganger hadde bedt Gud om tilgivelse.

– Hvis dette kan hjelpe dere med å gå videre, har jeg ingen problemer med det som skal skje, sa Rayford før han fikk sprøyten som endte livet hans.

Carol Lynn Thomas Halls pårørende ønsket ikke å snakke med pressen etterpå. Blant de fire vitnene var hennes sønn som var 11 år gammel da moren ble drept og som ble knivstukket av Rayford i det samme angrepet.

les også

Leiemorder henrettet med giftsprøyte i Texas

Henrettelsen ble utsatt mens USAs høyesterett vurderte den dømte mannens siste anke, men den ble altså avvist.

Også årets første henrettelse fant sted i Texas, den amerikanske delstaten som henretter flest personer. Også den neste planlagte henrettelsen er i Texas. Senere denne uken skal en 62 år gammel mann etter planen bøte med livet for å ha skutt og drept døtrene sine på seks og ni år i 2001.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder