Kavanaugh avviser anklager i intervju: – Jeg har aldri forgrepet meg på noen

President Donald Trumps høyesterettssommer-kandidat, Brett Kavanaugh, forsvarer seg i et intervju sendt på Fox i USA mandag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Presidenten selv delte nyheten om intervjuet med Kavanaugh og kona Ashley Estes Kavanaugh på Twitter, der han skriver at «Dette er en fremragende familie som må få rettferdig behandling!».

I intervjuet avviser Kavanaugh anklager om seksuelle overgrep.

– Jeg vet sannheten, og sannheten er at jeg aldri har forgrepet meg på noen, sier dommeren i intervjuet, ifølge Fox News.

les også

Kavanaugh benekter ny overgrepsanklage

For en uke siden sto Christine Blasey Ford fram og hevdet at Kavanaugh overfalt henne på en fest da han var 17 år og hun 15. Ifølge Ford presset Kavanaugh henne ned på en seng, holdt for munnen hennes og forsøkte å kle av henne før hun kom seg løs.

ALLIERT: Presidenten har sagt han støtter Kavanaugh fullt ut. Her er Trump med ekteparet Kavanaugh 9. juli, da han kunngjorde sin høyesterett-kandidat. Foto: MANDEL NGAN / AFP

Søndag sto 53 år gamle Deborah Ramirez fram i The New Yorker og anklaget Kavanaugh for et seksuelt overgrep som angivelig skjedde på en fest mens de begge gikk på universitetet på 1980-tallet. Ramirez hevder Kavanaugh presset penisen sin opp i ansiktet hennes og tvang henne til å berøre ham.

les også

Trump om Kavanaugh: – Jeg er med ham hele veien

Både Kavanaugh og Ford skal forklare seg for justiskomiteen torsdag.

Sier han var jomfru

Også Kavanaughs kone stilte i intervjuet, der hun sa anklagene var «vanskelige å tro på» og understreket av mannen var «anstendig, snill og god».

Ett av argumentene Kavanaugh brukte for å avvise anklagene, er at han var jomfru på tiden han er anklaget for seksuelle overgrep.

– Jeg hadde ikke samleie eller noe i nærheten av sex på videregående eller i mange år etter det, sier han ifølge Reuters.

Ingen av anklagerne har hevdet at han hadde samleie med dem.

les også

Gransker flere grove overgrepspåstander mot Kavanaugh

Time skriver at det aldri tidligere har skjedd at en kandidat til høyesterettsdommer har stilt til intervju i forkant av avstemningen i Senatets justiskomité. Alle tidligere kandidater i moderne historie har unngått media mens valgprosessen pågår.

Kavanaugh varslet tidligere mandag at han ikke aktet å trekke seg fra prosessen eller å la det han mener er en bakvaskelseskampanje få ham til å gi seg.

Trump har på sin side sagt han støtter kandidaten sin og «er med ham hele veien.»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder