TILTALTE: Uidentifiserte tiltalte gjemmer seg i rettssalen i Angers. I dag får de dommen. Foto: AP

Pedofilisaken i Frankrike inne i sin siste dag: 65 overgrepstiltalte venter på dommen

(VG Nett) Pedofilisaken som har rystet Frankrike er inne i sin siste dag i retten. Senere i dag faller dommen.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Dommen skulle egentlig være klar 13.30 norsk tid, men ble utsatt. Juryen hadde glemt å diskutere to punkter og ble sendt ut igjen. De var ventet tilbake i salen 15.15, ifølge dommer Eric Marechal, melder AP. Opplesingen av dommen er ventet å vare i to timer.

Noen av de tiltalte ble værende igjen i rettssalen mens de ventet på juryen, mens de med de mest alvorlige tiltalene ble brakt tilbake til cellene sine.

Ifølge aktor er 45 barn i alderen seks måneder til 14 år blitt tilbudt sex, ofte i bytte mot små pengesummer, mat eller sigaretter, skriver nyhetsbyrået AP.

39 menn og 26 kvinner i alderen 27 til 73 skal ha vært med på overgrepene som skal ha skjedd mellom januar 1999 og februar 2002. Påtalemyndigheten har bedt om livstidsdom for tre av de tiltalte.

Omtrent 20 av de tiltalte har innrømmet skyld, mens andre insisterer på at de ikke visste noe om pedofiliringen. Forsvarsadvokater har bedt om at mange skal frifinnes på grunn av mangel på beviser. De har også argumentert med at mange av de tiltalte selv opplevde misbruk som barn.

Tre generasjoner
Under rettssaken, som startet 3. mars i år, har det blant annet kommet frem at tre generasjoner av en enkelt familie har vært involvert I mishandlingen, med den yngste som offeret. En bestefar til noen av barna skal ha filmet voldtekt og annen misbruk.

MER OM:Tiltaltes forklaringer
Den ni personer store juryen har vært samlet i en uke og gått gjennom 1972 spørsmål relatert til de 65 tiltalte og deres handlinger.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder