68 døde etter politistasjon-brann i Venezuela

68 skal være døde etter en brann i cellene på en politistasjon i Valencia i Venezuela onsdag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Colombia sendte juleskinke til Venezuela

Ifølge Reuters er 68 døde etter brannen som angivelig startet ved at innsatte tente på madrasser i et forsøk på å bryte ut. Myndighetene skal ha bekreftet dødstallet.

les også

Maduro feirer valgseier i Venezuela

«Statsadvokatens kontor garanterer å utvide etterforskningen for umiddelbart å komme til bunns i hva som skjedd under disse smertefulle hendelsene som har etterlatt dusinvis av venzuelanske familier i sorg,» skriver den offentlige anklageren Tarek William Saab på Twitter.

Ifølge AP ville myndighetene tidligere ikke gå ut med noe dødstall, men bekreftet at det var omkomne. De pårørende samlet seg utenfor politistasjonen der det ble brukt tåregass for å spre menneskemengden.

FORTVILER: Pårørende har samlet seg utenfor stasjonen og venter på informasjon. Foto: CARLOS GARCIA RAWLINS / REUTERS

De pårørende hevder de fengslede ble holdt i elendige forhold og uttrykte frykt for deres liv.

les også

Venezuelanere flykter til Colombia: – Det er forferdelig der inne. Alt blir verre for hver dag

– Når tiden er inne vil vi oppgi nøyaktig tall på ofre fra hendelsen som i dag gjør at staten Carabobo sørger, sa departementsråd for de lokale styresmaktene, Jesus Santander.

SORG: Myndighetene har så langt ikke villet oppgi noe tall på døde og skadede etter brannen. Foto: CARLOS GARCIA RAWLINS / REUTERS

– Jeg vet ikke om sønnen min er død eller levende. De sier ingenting til meg, sier Aida Parra til AP. Hun sier hun sist så sønnen sin da hun leverte mat til ham.

BESVIMT: En pårørende har besvimt utenfor poltistasjonen. Foto: CARLOS GARCIA RAWLINS / REUTERS

BBC opplyser at lokale medier først anslo dødstallene til mellom 60 og 78, men dette var da ikke bekreftet.

En gruppe som overvåker tilstandene i fengslene i Venezuela, Et vindu til frihet, sa at foreløpig, ubekreftet informasjon tydet på at opprøret fra de innsatte startet da en væpnet innsatt skjøt en betjent i beinet. Like etter skal en brann ha brutt ut som raskt spredte seg til madrassene i cellene. Redningsmannskapet skal ha måttet bryte seg inn gjennom veggen for å få ut de innsatte.

les også

Venezuelas president ber sultne innbyggere spise kaniner

Det er ikke uvanlig med sammenstøt mellom innsatte og vakter i Venezuela. De innsatte kan få tak i våpen og narkotiske stoffer gjennom korrupte ansatte.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder